Φιγιόν εκατό τοις εκατό στηρίζει ο Αλέν Ζιπέ, έστω και αν τις προηγούμενες ημέρες του άσκησε δριμεία κριτική. «Ακόμη και ως επιβάτης, δεν εγκαταλείπω το πλοίο στη διάρκεια της καταιγίδας», έγραψε ο Ζιπέ στον λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι θα είναι ένα από τους επίσημους χρηματοδότες του.

Ο Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της Κεντροδεξιάς της Γαλλίας, τον Νοέμβριο, θεωρούνταν από πολλούς συντηρητικούς ως μια πιθανή εναλλακτική λύση από τότε που ο 63χρονος Φιγιόν ενεπλάκη στο Penelope Gate, το σκάνδαλο αργομισθίας με επίκεντρο τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Φιγιόν θα αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ο Ζιπέ καταφέρθηκε εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών με πολύ σκληρά λόγια. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο Φιγιόν θυσίασε το ισχυρό προβάδισμα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις και τον χαρακτήρισε πεισματάρη.

Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 500 επίσημους χορηγούς για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές. Ο Φιγιόν έχει ήδη περισσότερους από 1.000, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συνταγματικού συμβουλίου.