Αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις είναι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στην Υγεία -και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα- τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) στον Περισσό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, άκουσε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας που παρουσίασαν συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, την υπολειτουργία των εργαστηρίων για τις διαγνωστικές εξετάσεις, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Επισήμανε ότι τα προβλήματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας έχουν βάση και γι’ αυτό απαιτείται από την κυβέρνηση να τα επιλύσει.

Ακόμη, έκανε αναφορά στην ανάγκη της ανάπτυξης ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκείς και σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό και τις μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών στους ασθενείς.

Να σημειωθεί, ότι οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τον τρόπο που επιχειρεί να ρυθμίσει η κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών (πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης), που έχουν ατομικό ιατρείο και παραμένουν ως μισθωτοί στο ΠΕΔΥ, με δικαστικές αποφάσεις καθώς και αυτών που εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα.

Με τη ρύθμιση αυτή εκτίμησαν ότι θα εξαναγκαστούν σε αποχώρηση και άλλοι γιατροί που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και καλούνται να κλείσουν τα ιατρεία τους και θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τέλος, θα μελετήσει συγκεκριμένα τις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία και θα τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.