Σειρά από νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις στον χώρο των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών μπορεί να φέρει η απόκτηση της Opel από την Peugeot-Citroën.

Μετά την εξαγορά της Opel από την PSA (Peugeot-Citroen), το επόμενο βήμα μπορεί να είναι μια πρόταση της Volkswagen για την εξαγορά της Fiat-Chrysler, εκτιμά ο επικεφαλής της ιταλοαμερικανικής εταιρείας. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε εύθετο χρόνο μπορεί να εμφανιστεί η VW και να τα πούμε» για τυχόν συγχώνευση, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Σέρτζιο Μαρτιόνε, διευθύνων σύμβουλος της Fiat-Chrysler, ο οποίος σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί έως το 2019. Ο Μαρτιόνε προσέθεσε ότι η νέα PSA-Opel «απειλεί περισσότερο από όλες τις εταιρείες τη VW», αφού δημιουργεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, όπου η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία είναι η VW.

Την εκτίμηση ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου οδεύει προς νέα μεγαντίλ εξέφρασε και ο επικεφαλής της Renault Κάρλος Γκον από την τηλεόραση του Bloomberg. Πέρυσι η Renault η οποία έχει στενή μετοχική συνεργασία με τη Nissan απέκτησε ποσοστό στη Mitsubishi. Ο Γκον θεωρεί λογικό να γίνουν συγχωνεύσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες επειδή οι εταιρείες είναι αναγκασμένες να κάνουν μεγάλες επενδύσεις προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές.

Επίσημα πάντως η VW απορρίπτει τις εκτιμήσεις ότι η εξαγορά της Opel από την PSA προκαλεί επιπλέον πιέσεις στη γερμανική εταιρεία. Στο παρελθόν η VW έχει ανακοινώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε μεγάλες εξαγορές. «Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους» ανέφερε από τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ο επικεφαλής της VW Ματίας Μιούλερ.