Σεισμό περιμένουν στην Ιταλία το βράδυ. Οι σεισμολόγοι που θα έχουν βάρδια απόψε στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της χώρας όπως και στο Παρατηρητήριο του Βεζούβιου αναμένουν σεισμική δόνηση με επίκεντρο το Σαν Πάολο! Δεν πρόκειται για δημοσιογραφική υπερβολή.

Στα μεγάλα παιχνίδια, όπως είναι το αποψινό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι τιφόζι της Νάπολι προκαλούν σεισμό με τις φωνές και τα ποδοβολητά τους προκαλούν δονήσεις. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στο παιχνίδι με την Μπενφίκα για τους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ματς του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Σαν Πάολο είχαν προσέλθει μόλις 42.000 φίλαθλοι. Στον σημερινό επαναληπτικό της φάσης των 16 με τη Βασίλισσα, επισήμως θα βρίσκονται στις εξέδρες 60.000. Ανεπίσημα, τουλάχιστον 70.000. Σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι με τη Ρεάλ, πριν από 30 χρόνια, στο Σαν Πάολο είχαν μπει 100.000 Ναπολιτάνοι!

Για τους Παρτενοπέι, μια πρόκριση εις βάρος της Ρεάλ ισοδυναμεί με κατάκτηση τίτλου. Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε είκοσι λεπτά, ενώ η μαύρη αγορά οργιάζει.

Το σκορ του πρώτου αγώνα (3-1) επιτρέπει στους Ναπολιτάνους να αισιοδοξούν πως μπορούν να τα καταφέρουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους και σπάζοντας «πάγους». Οπως συνέβη μεταξύ του ιδιόρρυθμου προέδρου Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και του προπονητή Μαουρίτσιο Σάρι. Οι δύο άνδρες δεν αντάλλασσαν κουβέντα μετά το πρώτο ματς στη Μαδρίτη, γιατί το αφεντικό της ομάδας κατηγόρησε τον Σάρι και τους παίκτες για αδιαφορία και τους επέβαλε εμπάργκο στις δηλώσεις.

Για το καλό της Νάπολι οι δύο άνδρες έλιωσαν τον πάγο και συνομίλησαν για μισή ώρα. Οπως είπε ο Σάρι, από τα 30 λεπτά που διήρκεσε η συζήτηση, τα 28 μίλησαν για κινηματογράφο –ειδικότητα του παραγωγού ταινιών Ντε Λαουρέντις –και 2 λεπτά για ποδόσφαιρο.

Την αποστολή της Ρεάλ υποδέχτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του πολυτελούς Palazzo Caracciolo, όπου θα καταλύσουν οι Ισπανοί, περισσότεροι από 4.000 Ναπολιτάνοι αλλά και οπαδοί της Ρεάλ. Οι πρώτοι φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Ζινεντίν Ζιντάν –γνωστός τους από την εποχή που έπαιζε στη Γιουβέντους –αλλά και της Γηραιάς Κυρίας. Ενας ιδιοκτήτης πιτσαρίας προσέφερε στον Κριστιάνο Ρονάλντο τη σπεσιαλιτέ της πόλη, την πίτσα Μαργαρίτα. Αγνωστο βέβαια αν ο CR7 την άγγιξε.

Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς η Αρσεναλ καλείται να ανατρέψει στο Εμιρέιτς τη βαριά ήττα με 5-1 από την Μπάγερν. Πρώτα όμως πρέπει να ξεπεράσει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα που πηγάζουν από τη σύγκρουση του Αλέξις Σάντσες με τον Βενγκέρ. Ο τελευταίος διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Χιλιανό να έχει εγκαταλείψει την προπόνηση τις προηγούμενες ημέρες και να έχει λεκτική αντιπαράθεση με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Ομως άφησε τόσες αιχμές εναντίον του, που ήταν σαν να τα επιβεβαίωνε.