Την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνουν εμφανή στην πραγματική οικονομία τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ολλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σήμερα ο πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας, Κάσπαρ Βέλντκαμπ.

Στο γεύμα ήταν επίσημος προσκεκλημένος ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και συμμετείχαν τα μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των παραγωγικών επενδύσεων και των εξαγωγών, ενώ χαρακτήρισε και «ουσιαστική» τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε ειδική αναφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως σημείωσε, έχει ως βασικούς στόχους τη στροφή της παραγωγής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, όπως επίσης και του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας για τη στήριξη τηςstartupεπιχειρηματικότητας, μέσω του «OrangeGrove», ενός δικτύου εργασίας και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών νέων επιχειρηματιών.

Τα μέλη της ολλανδικής επιχειρηματικής κοινότητας, δηλώνουν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα παρ’ όλες τις δυσκολίες, καθώς αναγνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των ολλανδικών εταιρειών δήλωσαν ανοιχτοί σε περαιτέρω συνεργασία και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν εμφανή και στην πραγματική οικονομία.