Μουσουλμάνοι σπουδαστές που επισκέπτονταν το γραφείο Ρεπουμπλικανού βουλευτή της Οκλαχόμα κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, τους ρωτούσαν εάν χτυπούν τις συζύγους τους, όπως κατήγγειλε την Κυριακή οργάνωση προάσπισης των μουσουλμάνων.

Το δισέλιδο ερωτηματολόγιο που τους έδωσε το γραφείο του βουλευτή Τζον Μπένετ, το οποίο κοινοποίησε το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), περιελάμβανε επίσης ερωτήματα, όπως: οι πιστοί του Ισλάμ πρέπει να τιμωρούνται εάν αποφασίσουν να ασπαστούν άλλη θρησκεία και οι μουσουλμάνοι πρέπει να κυβερνούν τους μη μουσουλμάνους;

Στέλεχος του γραφείου του Μπένετ έδωσε τη φόρμα στους μουσουλμάνους σπουδαστές οι οποίοι επισκέφθηκαν το γραφείο του την Πέμπτη επιδιώκοντας να τον συναντήσουν, δήλωσε ο Ανταμ Σολτάνι, εκτελεστικός διευθυντής του παραρτήματος του CAIR στην Οκλαχόμα. Τους παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για να συναντηθούν με τον Μπένετ, επισήμανε ο Σολτάνι.

Οι σπουδαστές επισκέπτονταν την Οκλαχόμα Σίτι στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων, που διοργάνωσε το CAIR, προκειμένου τα μέλη της κοινότητάς τους να γνωριστούν με τους βουλευτές της πολιτείας, τόνισε ο Σολτάνι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Επιβεβαιώνει

Ο Μπένετ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Tulsa World, μέσω email, ότι τρεις μουσουλμάνοι σπουδαστές επισκέφτηκαν το γραφείο του την Πέμπτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων κι ότι τους δόθηκαν φυλλάδια στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβανόταν το ερώτημα: «χτυπάτε τη σύζυγό σας;».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο ισλαμικός νόμος και το Κοράνι επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να χτυπάνε τις συζύγους τους, αν και «αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι χτυπάνε τις συζύγους τους» επισήμανε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μπένετ δεν έχει απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει.

Στους σπουδαστές που επισκέφθηκαν το γραφείο του πρώην πεζοναύτη ειπώθηκε ότι εκείνος απουσίαζε, και δεν μίλησαν ποτέ μαζί του, είπε ο Σολτάνι.

«To πλέον προκλητικό είναι ότι μουσουλμάνοι πρέπει να απαντήσουν σε θρησκευτικό τεστ προκειμένου να μπορέσουν να συναντηθούν με βουλευτή της πολιτείας μας, σίγουρα δεν το κάνει αυτό στους χριστιανούς ή τους εβραίους» τόνισε ο αξιωματούχος του CAIR.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπένετ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με τις απόψεις του σχετικά με το Ισλάμ.

Σε ομιλία που εκφώνησε το 2014 ο βουλευτής είχε πει ότι έχει διαβάσει το Κοράνι, το οποίο κατά «90% σχετίζεται με τη βία».

Ο ίδιος είχε αναγνωρίσει ότι τον επικρίνουν για τις θέσεις του και τον αποκαλούν ισλαμοφοβικό.

«Εάν είμαι ένας ισλαμοφοβικός που λέει την αλήθεια για το Ισλάμ τότε έχετε απόλυτο δίκιο» είχε επισημάνει στην ομιλία του, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Tulsa World.