Εχει πράγματα για να χαίρεται, αλλά και για να αναρωτιέται ο ΠΑΟΚ. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο το ίδιο. Η εύκολη επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά με 2-0 επί του Ολυμπιακού, με μια «πενηνταρίσια» (50-50) διαιτησία και όχι με αποφάσεις που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την εικόνα του αγώνα, διδάσκουν ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ισονομία.

Ασφαλώς και είναι πλέον αργά για να υπάρξει αληθινή διεκδίκηση του τίτλου, παρ’ όλο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε τη διαφορά στους 8 βαθμούς από την κορυφή. Ο Ολυμπιακός πήρε με διαιτητικές εύνοιες κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου βαθμούς που δεν δικαιούταν και ο ΠΑΟΚ άρχισε τη σεζόν ευρισκόμενος στο -3 λόγω της απόφασης να μην παραστεί στον περυσινό αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα του λιμανιού. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που μένει είναι ότι αν οι πρωταθλητές δεν είχαν πάρει αυτά που δεν τους αναλογούσαν σε συγκεκριμένα ματς, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενεργός στη μάχη του τίτλου. Αλλωστε, ο ίδιος έπεσε θύμα της εύνοιας του ΟΣΦΠ στο ματς του πρώτου γύρου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όταν ο Ιντέγε δημιούργησε φάση για γκολ από θέση οφσάιντ και ο Μιλιγοβόγεβιτς δεν είδε κόκκινη κάρτα – μαρς.

Χθες δεν υπήρχε αμφισβήτηση για το ποιος έπρεπε να πάρει το παιχνίδι. Η εδαφική αλλά και συνάμα ανούσια υπεροχή των Ερυθρολεύκων στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα έδωσε τη σκυτάλη στην απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων στα επόμενα 70 λεπτά του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, ωστόσο στο δεύτερο ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει την ιστορία απέναντι σε έναν μίζερο αντίπαλο. Στο 54′ ο Ουάρντα εκτέλεσε κόρνερ, αλλά ο Μαλεζάς ήταν ο πιο δυνατός στον «αέρα» αναγκάζοντας τον Λεάλι να διώξει με υπερένταση την μπάλα. Ο εντός της μικρής περιοχής τοποθετημένος Σακχόφ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος έφτασε τα επτά τέρματα με τη φανέλα της νέας ομάδας του και πολύ γρήγορα έγινε ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια και παράλληλη μπαλιά στο σημείο του πέναλτι, διαβάζοντας την κίνησητου Σέρβου, του έδωσε τέρμα «πάρε βάλε».

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς(78′ Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σακχόφ, Ουάρντα, Ενρίκε(65′ Μυστακίδης), Κάμπος(72′ Κάτσε), Πρίγιοβιτς.

ΟΣΦΠ:Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος(62′ Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι(66′ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ(79′ Καρντόσο).