«Η Γαλλία έκανε τη Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή που έδωσε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική «La Stampa», αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Τόσο σε ό,τι αφορά την Τραπεζική Ένωση όσο και την Ελλάδα, μια περίπτωση για την οποία υπογραμμίσαμε πόσο θα κόστιζε η έξοδος από την ευρωζώνη, και οι Γερμανοί το έλαβαν υπόψη στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τις δεσμεύσεις, τις οποίες σεβάστηκε ο Τσίπρας».

Σε ερώτηση αν «σταμάτησε τον Σόιμπλε», ο γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών «το κατάλαβε από μόνος του».

Οσον αφορά το γαλλογερμανικό σύμφωνο και το αν έχει πάψει να είναι αρκετό, ο Ολάντ εξήγησε ότι είναι «αναγκαίο». «Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μπροστά. Αλλά δεν είναι αρκετό. Όταν με την κυρία Μέρκελ πετυχαίνουμε μια συμφωνία, μετά πρέπει να πείσουμε τους υπόλοιπους».

Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι η βραδύτητα στη λήψη των αποφάσεων.

«Πράττουμε με αρκετά ορθό τρόπο, αλλά με υπερβολική καθυστέρηση. Πόσος χρόνος χρειάστηκε για τη συμφωνία με την Ελλάδα; Και για την Τραπεζική Ένωση; Για τους πρόσφυγες; Για την τρομοκρατία; Οι τρόποι δράσης μας δεν είναι κατάλληλοι γι’ αυτόν τον κόσμο της έκτακτης ανάγκης. Οι λαϊκιστές ζουν μέσα στην αμεσότητα του Twitter. Για να είμαστε αποτελεσματικοί πρέπει να είμαστε γρήγοροι», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από