Πιέσεις δέχεται η Ρωσία για να απαγορεύσει την «Πεντάμορφη και το Τέρας», την ταινία της Disney, εξαιτίας της παρουσίας ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα -στο πλαίσιο της νομοθεσίας του 2013 που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» με στόχο παιδιά.

Στην ταινία του Μπιλ Κόντον ο Λε Φου (Τζος Γκαντ) είναι ερωτευμένος με τον Γκαστόν (Λουκ Έβανς). Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζος Γκαντ είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε ταινία της Disney.

Βουλευτής της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν κάλεσε τον ρώσο υπουργό Πολιτισμού να δει την ταινία πριν από τις 16 Μαρτίου -ημερομηνία πρεμιέρας της- και να... εξετάσει εάν τηρείται η νομοθεσία. Ζήτησε, παράλληλα, να την απαγορεύσει εάν βρει «στοιχεία προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας», ανέφερε το BBC.

O ρώσος υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι μόλις λάβει κόπια της ταινίας «θα την εξετάσουμε, σύμφωνα με τον νόμο».

Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Τζος Γκαντ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ. Κινηματογράφος στην Αλαμπάμα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προβάλει την ταινία εξαιτίας του Λε Φου, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook: «Εάν δεν μπορώ να καθίσω να δω μια ταινία με τον Θεό ή τον Χριστό να κάθονται δίπλα μου, τότε δεν έχω δουλειά να την προβάλλω».

Ο ηθοποιός δήλωσε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες: «Παρουσιάζεται διακριτικά, αλλά πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό και πιστεύω ότι είναι σημαντικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από