Και μόνο το γεγονός ότι το όνομά του τοποθετείται δίπλα σε ποδοσφαιρικούς γίγαντες όπως είναι ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Αντώνης Αντωνιάδης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Μάρκους Μπεργκ αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού. Μολονότι η έλευσή του στην Ελλάδα έχει συμπέσει με χρόνια δύσκολα, σκληρά, μνημονιακά για το άλλοτε πανίσχυρο Τριφύλλι, ο σουηδός φορ είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης από τις «καραβιές» που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια που θα είχε θέση στις σπουδαίες πράσινες ομάδες του παρελθόντος. «Μόνο ο Μπεργκ χωρούσε στην ομάδα του ’96. Ολοι οι υπόλοιποι ούτε έξω από την Παιανία δεν θα περνούσαν» έλεγε πριν από μερικούς μήνες βασικό στέλεχος της αρμάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα που έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μάλλον είχε δίκιο.

Τα κατορθώματα του σκανδιναβού κανονιέρη είναι βέβαιο πως θα μνημονεύονται για αρκετά χρόνια: έχει 65 γκολ σε 107 ματς πρωταθλήματος και 87 σε 141 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τουτέστιν σκοράρει με συχνότητα μεγαλύτερη του 60% (τουλάχιστον ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια). Επίσης, στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί ένα πενταρέ, ένα καρέ και έξι χατ τρικ, το τελευταίο εκ των οποίων σημειώθηκε προχθές απέναντι στην ανήμπορη να τον σταματήσει Βέροια, η οποία παραμένει ουραγός στη βαθμολογία και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Μπεργκ πέτυχε το γρηγορότερο χατ τρικ της καριέρας του σε μόλις 23 λεπτά (17′ πέν., 39′ πέν., 40′), ενώ έδωσε την ασίστ στο γκολ που πέτυχε ο Κλωναρίδης στο 21′ και είχε συμμετοχή στο τέρμα του Βιγιαφάνιες στο 57′ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-0. Ο «καυτός» Μπεργκ, ο οποίος έχασε την πρώτη θέση των σκόρερ στις λεπτομέρειες την περασμένη τριετία (το 2014 από τον Σολάρι, το 2015 από τον Μπαράλες και το 2016 από τον Φορτούνη), δύσκολα θα αποτύχει φέτος, έχοντας ήδη 16 γκολ, από τα οποία τα 11 έχουν επιτευχθεί στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις.

Τα ζόρια όμως τώρα αρχίζουν για το Τριφύλλι που έχει μπροστά του πρόγραμμα – φωτιά με Ηρακλή (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός) και δύο ημιτελικούς Κυπέλλου που θα είναι σαν τελικοί.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ευαγγέλου, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (72′ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (28′ Χατζηγιοβάνης), Κλωναρίδης (60′ Λέτο), Μπεργκ.

Βέροια: Λόπεθ, Ασιγκμπά, Μίλιεβιτς, Καλί, Αντονιάν, Σουλέ, Μπαλάφας (46′ Β. Κωνσταντινίδης), Λινάρδος (65′ Γ. Παπαδόπουλος), Μ. Στόιτσεφ, Κάλβο (71′ Δ. Μαυριάς), Σαρπόνγκ.