Με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι (δύο γκολ, δύο ασίστ), η Μπαρτσελόνα νίκησε στο Καμπ Νου την Θέλτα 5-0 και εξακολουθεί να είναι στο κόλπο του τίτλου, στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο( Μέσι σκόραρε στο 24′ και το 64′, ενώ έδωσε ασίστ για γκολ στους Νεϊμάρ (40′) και Ουμτιτί (61′). Ενα ακόμα γκολ σημείωσε ο Ράκιτιτς στο 57′.

Το πάθημα από τη Λας Πάλμας έγινε μάθημα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες εκτός έδρας την Εϊμπάρ (4-1). .

Η απουσία του τραυματία, Κριστιάνο Ρονάλντο και του τιμωρημένου Γκάρεθ Μπέιλ δεν εμπόδισε σε τίποτα τους «μερένγκες» να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο ημίωρο με τα δύο γκολ του Μπενζεμά (14′ και 25′) και του Χάμες Ροντρίγκες (29′). Στο β’ μέρος ο Ασένσιο σκόραρε στο 60′ για το 4-0, ενώ η Εϊμπάρ μείωσε με τον Πένα στο 72′.

Νίκη που ισοδυναμεί με… μισή παραμονή στην Primera Division πανηγύρισε η Λεγανές, που επικράτησε 1-0 της Γρανάδα, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Το γκολ του Ματσίς στο 83΄ χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στους νεοφώτιστους, που άφησαν πέντε βαθμούς πίσω την αντίπαλό τους και έχουν πλέον σαφές προβάδισμα στη μάχη της παραμονής.

Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε για τη Λεγανές ο Δημήτρης Σιόβας, ενώ στη Γρανάδα ο Παναγιώτης Κονέ μπήκε ως αλλαγή στο 59΄.

Με γκολ των Σοριάνο (45′) και Λόπες (αυτογκόλ, 80′), η Βιγιαρεάλ νίκησε 2-0 την Εσπανιόλ.