Η Λάρισα έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς έφερε 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε στο 18΄ με τον Γιοβάνοβιτς, ισοφαρίστηκε από τον Κόντε στο 41΄ και μετά… σκόνταψε στον Πασχαλάκη, ο οποίος με τις αποκρούσεις του κράτησε το βαθμό για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στα πρώτα 11 λεπτά, με ισάριθμα (άστοχα) σουτ του Κόντε, με τη Λάρισα να απαντάει στο 16΄ με τον Αβραάμ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι «βυσσινί» πήραν το προβάδισμα με την καρφωτή κεφαλιά του προωθημένου Γιοβάνοβιτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ. Το γκολ βοήθησε ώστε να «ανοίξει» το ματς, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει την ισοφάριση, αλλά την ΑΕΛ να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες, στο 31΄ με σουτ του Ντέλετιτς που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 39΄ με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του Αβραάμ.

Τελικά, ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έφτασαν στο γκολ στο 41΄ με τον… συνήθη ύποπτο Πέδρο Κόντε (σκόραρε για έκτο σερί παιχνίδι και «έπιασε» κορυφή στον πίνακα των σκόρερ με 13 τέρματα), ο οποίος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Γιάκο και με κοντινό σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει μία φλύαρη κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, με εξαίρεση δύο σουτ εκτός περιοχής του Ντέλετιτς (57΄) και του Ναβάρο (76΄) που έδιωξε ο Πασχαλάκης. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 74΄ όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Κοζορώνης αστόχησε από κοντά.

Η φάση του αγώνα, πάντως, έγινε στο 79΄, με τον Πασχαλάκη να κάνει απίστευτη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Τσακοπίνο: ο Μπέριος προσπάθησε να διώξει, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε ήδη πέσει προς την (αρχική) πορεία της μπάλας, σήκωσε ενστικτωδώς το πόδι του και κατάφερε να σώσει την εστία του και να κρατήσει το 1-1, όπως έκανε και στο 85΄, αποκρούοντας πολύ δύσκολα τη (νέα) κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς.

ΛΑΡΙΣΑ (Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (46′ Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46′ Τσακοπίνο), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα (70′ Ρέγες), Αβραάμ

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας (78′ Μπέριος), Κοζορώνης (81′ Γαρουφαλιάς), Κόντε, Τζημόπουλος, Γιάκος (83′ Ζαϊρο), Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ριβέρα.