Υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα τάσσεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Παράλληλα, καλεί τους δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης να πουν δημόσια ποιοι εμποδίζουν και σαμποτάρουν τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων.

Τι έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης:

«Πριν από 15 μέρες ο Γιώργος Αμυράς είχε δώσει άλλη μία μάχη στη Βουλή για το δικαίωμα του κάθε πολίτη να καθορίζει την τύχη του σώματός του μετά θάνατον.

Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 4.000 σοροί κάθε χρόνο μεταφέρονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες.

Και χθες χρειάστηκε να ακούσουμε την δραματική εμπειρία της Άννας Βαγενά στα αποτεφρωτήρια της Βουλγαρίας με τη σορό του Λουκιανού για να ξαναπούμε τα αυτονόητα. Πρέπει με νέα νομοθετική ρύθμιση να επισπεύσουμε επιτέλους τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα.

Είναι ντροπή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους Δήμους αυτή η πολύχρονη κωλυσιεργία. Και καλούμε τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη, που και οι δύο έχουν κάνει προσπάθειες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, να πουν δημόσια ποιοι εμποδίζουν και ποιοι σαμποτάρουν. Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών να δεχτεί την πρότασή μας για δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αναβολές. Δε θα χαριστούμε σε όσους βλέπουν ψήφους πίσω από την ασέβεια στους νεκρούς. Στη χώρα της Αντιγόνης του Σοφοκλή πρέπει να σταματήσουν επιτέλους τα μισόλογα».

<