Στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, η «απατεώνισσα» Χίλαρι Κλίντον χαρακτηριζόταν «εγκληματίας» επειδή χρησιμοποιούσε ιδιωτικό server για την ηλεκτρονική της αλληλογραφία όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Το ίδιο όμως τελικά έκανε και ο Μαικ Πενς όταν ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνα, ακόμη και για διαβαθμισμένες επικοινωνίες -και σύμφωνα με δημοσίευμα, ο λογαριασμός του είχε, επιπλέον, παραβιαστεί από χάκερ.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ρεπορτάζ της Indianapolis Star, η οποία ανέφερε ότι ο Πενς χρησιμοποιούσε και το ιδιωτικό e-mail όσο ήταν κυβερνήτης (από το 2012) για να συζητά, μεταξύ άλλων, και ευαίσθητα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Λόγος γίνεται και για επικοινωνίες που αφορούσαν αριθμό συλλήψεων που κατηγορούνταν για σχέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα.

Η εφημερίδα ανέφερε μάλιστα ότι ο λογαριασμός εκείνος του Πενς είχε παραβιαστεί από χάκερ τον Ιούνιο. Έπειτα, ο Πενς δημιούργησε νέο (επίσης ιδιωτικό) λογαριασμό στην AOL.

Όπως επισημαίνει και το δημοσίευμα, δεν είναι παράνομη η χρήση ιδιωτικού ηλεκτρονικού λογαριασμού για κυβερνήτες.

To γραφείο του νυν αντιπροέδρου επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικό λογαριασμό, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό.

«Όπως και προηγούμενοι κυβερνήτες, κατά τη θητεία του ως κυβερνήτης της Ιντιάνα ο Μάικ Πενς διατηρούσε κρατικό λογαριασμό e-mail και προσωπικό λογαριασμό» περιορίστηκε να αναφέρει η ανακοίνωση.