Ο αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς πρόσφερε την Πέμπτη καινούργια μηχανή εσπρέσο στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τον «δίκαιο αγώνα τους για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση».

Αν και το μήνυμα του διάσημου ηθοποιού αποκτά ιδιαίτερη σημασία επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ –μετά τις σφοδρές επιθέσεις του τελευταίου εναντίον του Τύπου–, στην πραγματικότητα είναι η τρίτη φορά που αποφασίζει να τέρψει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε μικρή και σκοτεινή αίθουσα, με το άρωμα του φρέσκου, ζεστού καφέ.

Τους είχε δωρίσει την πρώτη μηχανή επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους στην προεδρία (2001-2009), όταν εξεπλάγη μαθαίνοντας πως δεν είχαν. Και τη δεύτερη το 2010, επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, όταν έμαθε πως η πρώτη είχε χαλάσει, πειράζοντας τους δημοσιογράφους γιατί δεν την πρόσεχαν.

Αυτήν τη φορά, το δώρο του συνοδευόταν από δακτυλογραφημένο μήνυμα με εικονογράφηση γκραβούρα με αμερικανούς στρατιώτες που συνοδεύουν αιχμαλώτους.

«Στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση. Πάνω απ’ όλα την αλήθεια», έγραψε ο Χανκς.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τα ΜΜΕ, τα οποία θεωρεί «ανέντιμα», κι ορισμένα εξ αυτών «εχθρούς του λαού», ενώ ο σύμβουλός του Στίβεν Μπάνον τα χαρακτηρίζει «το κόμμα της αντιπολίτευσης».

Αψηφώντας μακρά παράδοση, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι δεν θα παραστεί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στις 29 Απριλίου, εξηγώντας αργότερα ότι δεν θέλει να είναι «υποκριτής».