Παρέλαση στο Τελ Αβίβ για τον Ολυμπιακό, που διαχειρίστηκε άψογα το πιο δύσκολο –πνευματικά –παιχνίδι της χρονιάς φεύγοντας με το διπλό κόντρα στη Μακάμπι (82-71).

Μια νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην τρίτη θέση, ενώ μπορεί να κρυφοκοιτάζει και λίγο πιο ψηλά μετά και την ήττα-σοκ της Ρεάλ στην Κωνσταντινούπολη από την ουραγό Γαλατάσαραϊ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι μία νίκη (αλλά ουσιαστικά δύο αφού έχουν και τη διαφορά) πάνω από την 4η Φενέρ και μόλις μία (17-7 έναντι 18-6) από τη Ρεάλ Μαδρίτης την οποία υποδέχονται σε τέσσερις αγωνιστικές στο ΣΕΦ.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου γιατί για 35 λεπτά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ηταν πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του ένα παιχνίδι με τόσες απουσίες από πλευράς αντιπάλου, αλλά το κάναμε εύκολο με τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που δείξαμε στον αγώνα» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που τα έψαλε πάντως στους παίκτες του για το χαλάρωμα στο τελευταίο τρίλεπτο όταν η διαφορά των 19 πόντων (74-55 στο 34′) έπεσε μέχρι και στους επτά (78-71), δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Η απογοητευμένη Μακάμπι είχε απουσίες (Γκάουτλοκ, Σμιθ και Μίλερ, ενώ έχει φύγει και ο Ουίμς) αλλά ο Ολυμπιακός το έκανε πιο εύκολο στο παρκέ.

Ο Πρίντεζης έκανε την αρχή, αλλά το πιο ευχάριστο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είναι που είδε και πάλι τους Γκριν και Λοτζέσκι να παίρνουν με επιτυχία προσπάθειες και να δίνουν πολύτιμες λύσεις μαζί με τον παίκτη-κλειδί που ήταν ο Γουότερς. Διότι ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός, το έκανε και πάλι με την άμυνά του.

«Είναι μακράν η καλύτερη στην Ευρώπη και θα τον πάει στο φάιναλ φορ» μας είπε ο άλλοτε τεχνικός του Πίνι Γκέρσον, που του ζητούσαν επίμονα ακόμα και χθες οι φίλοι της ομάδας να την αναλάβει, ενώ τον αποθέωναν και οι περίπου 20 φίλοι των Ερυθρολεύκων.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 32-40, 45-58, 71-82.

Μακάμπι: Ραντ 11(1 τρ., 6 ρ.), Σίλι 9 (4 ασ.), Λέβι, Μέκελ 12 (2), Πνίνι 3, Σέγκεφ, Οχαγιόν 11, Λάντεσμπεργκ 17 (1), Αϊβερσον 8.

Ολυμπιακός: Γκριν 16 (1), Μπιρτς 6 (6 ρ.), Παπαπέτρου 2, Γουότερς 14 (2), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1 τρ., 5 ρ.), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 1, Λοτζέσκι 15 (2 τρ., 4 ασ.), Αθηναίου.