Ηταν πολύ πιθανό και τελικά συνέβη: οι τέσσερις ισχυροί θα λύσουν τις διαφορές τους σε ένα final4 αστέρων στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι ομάδες του τέως ΠΟΚ μαζί με τον ΠΑΟΚ θα κονταροχτυπηθούν για ένα τρόπαιο που απειλεί να κλέψει αρκετή από τη λάμψη του πρωταθλήματος. Και αυτό όχι μόνο γιατί ενίοτε μένουν οι τελευταίες εντυπώσεις αλλά και γιατί όσοι προσβλέπουν στο να αποκαθηλώσουν τον Ολυμπιακό θα έχουν μια ευκαιρία να πείσουν για τις προθέσεις και ικανότητές τους. Μπορούν; Ιδού το γήπεδο για αποδείξεις. Παραμένουν κυρίαρχοι οι άσοι του Μπέντο; Να μια ευκαιρία ακόμη για επιβεβαίωση. Κρατηθείτε, λοιπόν.

Το να ειπωθεί ότι δεν θα υπάρξουν εντάσεις είναι ματαιοπονία. Γκρίνιες θα έχουμε και μάλιστα πολλές. Για τη διαιτησία ασφαλώς ούτε ψύλλος στον κόρφο του Σταύρου Τριτσώνη και του Μιχάλη Κουκουλάκη. Ποιους θα ορίσουν και πώς θα μοιράσουν την πίττα στα δύσκολα ματς που έρχονται, όταν ακόμη και οι (δήθεν) κορυφαίοι (Σιδηρόπουλος) κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο; Μάλλον πρέπει να βρουν κάποιοι τον βηματισμό τους –το χθεσινό γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι ξεπερνά τα όρια καθόσον ήταν οφσάιντ πασιφανέστατο.

Ντέρμπι

Πριν από τη συνάντηση κορυφής έχουμε ντέρμπι υψηλών προσδοκιών στην Τούμπα. ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού και μένει να φανεί αν ο Δικέφαλος μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στο κόκκινο σκάφος. Ή να κάνει ένα τεστ δυνάμεων ενόψει της συνέχειας και δη του Κυπέλλου που πολλά θα αποφασίσει για το μέλλον προπονητών ή ποδοσφαιριστών. Μην κρυβόμαστε, το διακύβευμα θεωρείται μεγάλο για όλους. Οι δύο χθεσινοί προημιτελικοί έδωσαν τα κάτωθι συμπεράσματα: ο ΠΑΟΚ διανύει φεγγάρι όχι και τόσο καλό. Η ήττα από την Ξάνθη δεν του στέρησε την πρόκριση, σίγουρα όμως δημιούργησε άσχημες σκέψεις για τη φόρμα Ιβιτς και ποδοσφαιριστών. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ χαμογελούσε. Τώρα, αν δεν νικάς τον Ηρακλή και χάνεις από την Ξάνθη στο σπίτι σου, δεν το λες και θετικό σημάδι. Οσο για τον Ολυμπιακό, στα εκτός έδρας παιχνίδια μοιάζει να τα καταφέρνει καλύτερα σε σύγκριση με το Γ. Καραϊσκάκης. Στο Περιστέρι έφτασε σε ανατροπή και με παίκτες που έδειξαν ισχυρή θέληση και δίψα. Βαθιά ανάσα για όλους και πέραν πάσης αμφιβολίας για τον Μπέντο.

Κάμερες

Εντυπωσιακή η είδηση που βγήκε χθες από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ: ο πρόεδρος Δρόσος γνωστοποίησε στα μέλη της το πόρισμα του ελέγχου ασφαλείας που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις και στα εταιρικά αυτοκίνητα της Ομοσπονδίας. Βρέθηκε εγκατάσταση (που δεν λειτουργούσε) παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου και εντοπίστηκαν δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΚΕΔ. Ουδείς γνωρίζει ποιος ήθελε να παρακολουθήσει ποιον, αλλά θα διενεργηθεί εσωτερικός έλεγχος στην εταιρεία ασφαλείας και θα κατατεθούν μηνύσεις στην εισαγγελία.

Χθες, εξάλλου, έσκασε η είδηση πως από την ΕΠΟ απομακρύνθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου. Το για πολλούς νούμερο δύο της Ομοσπονδίας.