Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας πρόκειται πολύ σύντομα να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναζητήσει άγνωστο ποσό «χρηματοπιστωτικής βοήθειας» από την Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με το Politico.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως αν το ελληνικό αίτημα γίνει δεκτό, τότε η χώρα θα επωμιστεί επιπλέον χρέος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις του ισχύοντος προγράμματος διάσωσης.

Τυχόν αποτυχία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να ωθήσει τους ευρωπαίους εταίρους σε πάγωμα της εκταμίευσης περαιτέρω δόσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές πληρωμές τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βαθιά χρεωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει περισσότερα δάνεια, αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή κονδυλίων στις φτωχές και αναδυόμενες οικονομίες.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα να παράσχει τεχνική και οικονομική βοήθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις πιεστικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν: τη μακροπρόθεσμη ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική προστασία», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας» σημείωσε.

«Προκαταρκτικές συζητήσεις έλαβαν πράγματι χώρα {με την Παγκόσμια Τράπεζα), αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίσημη αίτηση», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Politico.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από