«Κάθε που κάτι γίνεται για πρώτη φορά απελευθερώνει έναν μικρό δαίμονα» είχε γράψει μια αμερικανίδα ποιήτρια και είναι αλήθεια ότι, περνώντας το κατώφλι του χειρουργείου για πρώτη φορά στην καριέρα του, έπειτα από 44 σερί επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ο Κώστας Σλούκας έπρεπε να υπερνικήσει το άγχος και τις φοβίες που προκαλούσε η πρωτόγνωρη εμπειρία της ολικής νάρκωσης, επίσης για πρώτη φορά στην εννιάχρονη επαγγελματική διαδρομή του. «Μην ανησυχείς, αγόρι μου!» τον διαβεβαίωσε χθες το πρωί –επαληθεύοντας την αποκλειστική είδηση των «ΝΕΩΝ» –ο δρ Διονύσιος Χίσσας, διευθυντής του Τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής και Αθλητικών Κακώσεων στο νοσοκομείο Metropolitan. Την ίδια ηρεμία είχε προσπαθήσει να του μεταδώσει και ο προπονητής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξεκαθαρίζοντας στην επικοινωνία που είχε μαζί του ότι «προέχει η υγεία. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψεις πιο δυνατός».

Και όταν ο 27χρονος διεθνής γκαρντ ξανάνοιξε τα μάτια, η ζημιά που τον ταλαιπωρούσε στο πρόσθιο κέρας του μηνίσκου του αποτελούσε παρελθόν. «Το χειρουργείο πήγε εξαιρετικά. Η μετεγχειρητική κατάσταση του Κώστα Σλούκα είναι άριστη. Εχει πάρει ήδη εξιτήριο και αναμένεται να επιστρέψει στα παρκέ της Ευρωλίγκας σε 4-6 εβδομάδες πιο δυνατός» δήλωσε ο δρ Χίσσας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποίησε ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα έγχυσης βλαστοκυττάρων από την κνήμη στο γόνατο του χαρισματικού γκαρντ.

Για την ιστορία, ο Σλούκας έφυγε από την κλινική περπατώντας, στοιχείο που επιβεβαιώνει την ιατρική εκτίμηση ότι επρόκειτο για επέμβαση ρουτίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά. Θα παραμείνει στην Αθήνα για περίπου δέκα ημέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, με στόχο να είναι έτοιμος στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας (έναρξη στις 18 Απριλίου).

Εχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι ο Σλούκας είναι ο δεύτερος παίκτης της Φενέρμπαχτσε που επιλέγει αρχικά τον φυσικοθεραπευτή Δημήτρη Σκορδή (το είχε κάνει και πέρυσι, όταν υπέφερε από πελματιαία απονεύρωση) και εν συνεχεία έλληνα χειρουργό για την επέμβαση. Το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα είχε επιλέξει προ μηνών και ο σέρβος συμπαίκτης του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, διαπιστώνοντας ότι ένα απλό διάστρεμμα (όσο βαρύ και αν ήταν) ήταν η αιτία για να τον κρατήσει επί δυόμισι μήνες εκτός δράσης.

Το ταξίδι του Σλούκα στην Αθήνα και η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του αθλητή. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό παίκτη θεωρούν τον Σλούκα, ο οποίος λόγω τραυματισμού είχε απουσιάσει από το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Τορίνο, αλλά φέτος άπαντες εύχονται να εμφανιστεί πανέτοιμος στο Ευρωμπάσκετ με την ανανεωμένη Εθνική, που θα έχει αιχμή του δόρατος τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο.