Νεκροί εντοπίστηκαν από λιμενικούς οι τρεις ερασιτέχνες ψαράδες τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από τις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 72, 67 και 64 χρονών, βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Πρασονήσι το πρωί, ενώ όλη τη διάρκεια της νύκτας υπήρξε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, καθώς ένας από αυτούς, ο 67χρονος, επικοινώνησε με τον γιο του και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας πως το σκάφος τους βυθίζεται.

Προς αναζήτηση των τριών επιβαινόντων κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά του Λιμενικού, χερσαία μέσα της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες.

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε σε όρμο το σκάφος τους, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή, βυθισμένο σε βάθος περίπου πέντε μέτρων και αναποδογυρισμένο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και οι τρεις σοροί, η μία εντός της θάλασσας και οι υπόλοιπες δύο σε παρακείμενη βραχώδη ακτή, περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τα αίτια της τραγωδίας, που έχει αναστατώσει το νησί της Ρόδου, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές (3-4 μποφόρ) και εξετάζεται το ενδεχόμενο το ταχύπλοο να προσέκρουσε σε βράχια και γι’ αυτό να βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.