Τρίτος ξένος ηγέτης που έφτασε στο Λευκό Οίκο για την πρώτη του συνάντηση με τον Λευκό Οίκο ήταν ο «πλούσιος γείτονας», ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό -το πολιτικό προφίλ του οποίου είναι το εντελώς αντίθετο εκείνο του Ντόναλντ Τραμπ. Η μέθοδος χειραψίας του Τραμπ φαίνεται όμως ότι είχε αποτιμηθεί ως παγίδα (μετά το ό,τι είχε προηγηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό) και ο Τριντό είχε έρθει διαβασμένος…

Ο Τραμπ συνήθως δίνει το χέρι με ενεργητική κίνηση και παρατείνει τη χειραψία για αρκετή ώρα (συνήθως με κοφτές, ακανόνιστες κινήσεις).

Το κυριότερο είναι ότι κατά κανόνα τραβά προς το μέρος του τον συνομιλητή του.

Ο Τριντό όμως έφτασε προετοιμασμένος. Φτάνοντας στο Λευκό Οίκο, κατέβηκε από το όχημα και βρήκε τον Τραμπ που τον περίμενε στην εισόδο.

Ο καναδός πρωθυπουργός έκανε κίνηση ματ που αφόπλισε τη μέθοδο τού Τραμπ να τραβά τον άλλον προς το μέρος του: Μόλις έτεινε ο Τριντό το δεξί του χέρι, ταυτόχρονα σήκωσε το αριστερό και έπιασε τον Τραμπ από τον ώμο.

Έτσι, δεν θα είχε κανένα νόημα να προσπαθήσει ο αμερικανός πρόεδρος να τραβήξει τον Τριντό.

Η κίνηση έπεσε φυσικά στην αντίληψη των Καναδών, με τον βρετανικό Telegraph να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι την αποτίμησαν ως την «μεγαλύτερη κίνηση καναδικής αντίστασης τα τελευταία χρόνια».