Με τέσσερα γκολ στα τελευταία 25 λεπτά, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάρκους Μπεργκ (67΄,80΄, 90+2΄) με χατ τρικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ σκόραρε και ο Ρόμπιν Λουντ (88΄).

Το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πριν από μερικές ημέρες, δημιούργησε προσδοκίες ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό. Προσδοκίες οι οποίες δεν δικαιώθηκαν στο α΄ ημίχρονο, όπου οι «πράσινοι» παρουσίασαν το γνώριμο φετινό -κακό- τους πρόσωπο. Εκλεισαν τα 45 λεπτά χωρίς ευκαιρία και με μοναδική καλή στιγμή μια κεφαλιά του Μπεργκ στην εκπνοή (45΄) που έστειλε τη μπάλα άουτ. ΑΠό την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι άφησαν χώρους για να παίξουν τις αντεπιθέσεις και είχαν μια καλή στιγμή στο 17΄ σε σουτ του Λόπες-άουτ.

Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι ο Ουζουνίδης υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Ρέις, Κλωναρίδης) που αποσυντόνισαν την ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 50΄ οι «πράσινοι» ήταν πιο ορεξάτοι, με τον Εμποκού να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς και τον Μπεργκ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Είχαν όμως απέναντι τους έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ της Super League, τον Δημήτρη Κυριακίδη, που ήταν παρών όποτε χρειάστηκε. Η λύση, τελικά, προέκυψε από ένα πολύ τυχερό γκολ στο 67΄ με τον Βιγιαφάνες να πιάνει την κεφαλιά και μετά από τριπλή καραμπόλα τη μπάλα να καταλήγει στον Μάρκους Μπεργκ όπου έγραψε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως στο 80΄ το ματς πήρε οριστικά το δρόμο του. Ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κούσα και «κρέμασε» τον Κυριακίδη για το 2-0, ενώ στο 88΄ ο Ρόμπιν Λουντ πέτυχε το 4ο γκολ από ασίστ του Βιγιαφάνες. Ο Μπεργκ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στις καθυστερήσεις (90+2΄) με κεφαλιά από σέντρα του Ζέκα

Ετσι διατηρήθηκε κι η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει μόνο νίκησε επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τα τελευταία, στις πέντε φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τα τελευταία 40 χρόνια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (37΄λ.τρ. Κουρμπέλης), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (46΄ λ.τρ. Π.Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (78΄ Λουντ), Κουλιμπαλί

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73΄ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ρότσα (79΄ Παπαδόπουλος), Λόπες, Χαντάκιας (66΄ Κουτρομάνος)