Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών αποτελεί ο Σάκης Κεχαγιάς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, έκανε δεκτή την παραίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού και αποφάσισε να επαναφέρει στο «τιμόνι» της ομάδας τον Γιώργο Μορφέση, ο οποίος είχε αποχωρήσει στα τέλη του 2015, αφήνοντας τη θέση του στον… Κεχαγιά. Ο Μορφέσης θα διατηρήσει παράλληλα τη θέση του τεχνικού διευθυντή υδατοσφαίρισης στην ομοσπονδία.

Ο Σάκης Κεχαγιάς παρέμεινε κάτι λιγότερο από 16 μήνες στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο οποίο είχε εργαστεί και παλιότερα ως βοηθός του Μορφέση. Στο διάστημα αυτό, η εθνική γυναικών πήρε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, ενώ συμμετείχε και στο προολυμπιακό τουρνουά, στην Γκούντα της Ολλανδίας, όπου έχασε στα πέναλτι από τη Ρωσία τον κρίσιμο προημιτελικό και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Γιώργος Μορφέσης είναι σαφώς ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών, την οποία καθοδήγησε τεχνικά για σχεδόν επτά χρόνια (από τις αρχές του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2015), κι ενώ νωρίτερα ήταν συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη. Ηταν ο προπονητής που οδήγησε την ελληνική ομάδα στην κορυφή του κόσμου, το 2011 στη Σανγκάη, αλλά και σε δύο -χαμένους- τελικούς Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, το 2010 στο Ζάγκρεμπ και το 2012 στο Αϊντχόφεν.

Αποχώρησε οικειοθελώς, εκτιμώντας ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στην ομάδα, και ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομοσπονδία, θέση από την οποία παρέμεινε κοντά στην εθνική ομάδα, ενώ παράλληλα υπήρξε και ο εμπνευστής του νέου συστήματος διεξαγωγής της Α1 γυναικών.

Η επάνοδός του στον πάγκο αναμένεται να γίνει στις 21 Φεβρουαρίου στο Νίφερνταλ, στην αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας με την Ολλανδία για τα προκριματικά του World League, ενώ ο άμεσος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τον Ιούλιο.