«Πάντα κατά τύχη συναντά κανείς το πεπρωμένο του» είχε γράψει ένας γάλλος συγγραφέας και ο «Mr. 76» του μπασκετικού Παναθηναϊκού (τόσους πόντους σημείωσε στα τρία τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), Αμερικανός Κέι Σι Ρίβερς, το έχει βιώσει από την καλή και από την ανάποδη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο καλύτερος παίκτης του Τριφυλλιού τη φετινή σεζόν, μαζί με τον συμπατριώτη του Κρις Σίνγκλετον, σχεδόν από σπόντα υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ενώ από πέντε ετών έχασε τον πατέρα του και ζει ορφανός, γεγονός που επέσπευσε την ωρίμασή του στη ζωή και στον αθλητισμό.

Μολονότι αγωνίζονται σε άλλη θέση, η κυρίαρχη σκέψη των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης αφορούσε αρχικά στον Ισπανό Βίκτορ Κλαβέρ. Οταν όμως οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και επιβεβαιώθηκε ότι ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν χρησιμοποιούσε τον Παναθηναϊκό για να κερδίσει χρόνο και να καταλήξει εν τέλει στην Μπαρτσελόνα για χάρη (και) του Γιώργου Μπαρτζώκα (έναντι αποζημίωσης ύψους 2 εκατ. ευρώ προς τη Βαλένθια, που είχε τα δικαιώματά του στην Ισπανία), οι Πράσινοι αποφάσισαν να ξοδέψουν τα διαθέσιμα χρήματα για δύο παίκτες: ο πρώτος ήταν ο Ρίβερς, ο οποίος θα κλείσει τα τριάντα την 1η Μαρτίου, και ο δεύτερος ο Ντιμίτρις Νίκολς, που δεν είχε σπουδαίο χρόνο συμμετοχής στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στην απόκτησή του έπαιξε το γεγονός ότι στις 20 Ιουλίου 2016 ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αλλάξει το στάτους των ξένων παικτών στις ομάδες της Α1 επιτρέποντας από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τη συμμετοχή έξι μη Ευρωπαίων έναντι τεσσάρων, που ίσχυε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνες τις ημέρες οι Πράσινοι βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον Γεωργιανό Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι και άλλαξαν πλεύση μόλις ελήφθη η σχετική απόφαση από τη διοργανώτρια Αρχή, ενώ την ίδια στιγμή και ο γεωργιανός διεθνής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Σαφέστατα όμως και ο ίδιος ο Ρίβερς καθόρισε το επαγγελματικό μέλλον του. Και αυτό γιατί διανύοντας την πιο ώριμη περίοδο της αθλητικής διαδρομής του, ως ένα συμπληρωματικό κομμάτι στο αστραφτερό ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία σάρωσε όλους τους τίτλους (Ευρωλίγκα 2015, νταμπλ 2015 και 2016, Σούπερ Κόπα 2014), έχοντας συμπαίκτη τον Γιάννη Μπουρούση τη δεύτερη σεζόν του, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ως ρολίστας στη σκιά των πρωτοκλασάτων Ισπανών (Γιουλ, Φερνάντεθ και Ροντρίγκεθ μέχρι πέρυσι). Και κυνήγησε έναν σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα που έκτισε ο Αργύρης Πεδουλάκης και ανέλαβε να καθοδηγήσει ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε τον υπέρμετρο σεβασμό προς το πρόσωπο του πρώην αντιπάλου του στο ισπανικό «κλάσικο» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης.

Επειτα από όλα αυτά και έχοντας νωρίτερα ολοκληρώσει το «αγροτικό» του σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες (Λατίνα, Μπενετόν Τρεβίζο, Ροάν, Βίρτους Μπολόνια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπάγερν Μονάχου), ήλθαν οι εκκωφαντικές εμφανίσεις του απέναντι στον Ολυμπιακό σμπαραλιάζοντας την άμυνα των Ερυθρολεύκων σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Ευρωλίγκα 23 π., Κύπελλο 27 π., Πρωτάθλημα 26 π.) και ωθώντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο να παραδεχθεί ότι «είναι ένα πρόβλημα, που πρέπει να λύσουμε». Για να δώσουμε και την οικογενειακή διάσταση του πράγματος, σημαντική θέση στο γενεαλογικό δέντρο του Ρίβερς έχει ο θείος του, γνωστός από τη θητεία του στον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή και το Περιστέρι Μπάιρον Ντίνκινς. Δεν μπορεί, όλο και κάποια συμβουλή θα έδωσε στον ανιψιό του!