Η Αγκυρα προειδοποιεί δια στόματος του υπουργού Αμυνας Φικρί Ισίκ το Βερολίνο με επιδείνωση σχέσεων εάν δεν απορρίψουν οι γερμανικές αρχές τα αιτήματα ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών για τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν προβάλλει την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Τις δηλώσεις Ισίκ μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 40 υψηλόβαθμοι τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό.

«Η προσδοκία μας από τη Γερμανία είναι ότι οι αιτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές» δήλωσε ο Ισίκ, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας θα εγείρει το θέμα προς τον γερμανό ομόλογό του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα.

Ο Ισίκ δήλωσε ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου μετά την αποστράτευσή τους έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 αποπέμφθηκαν από τις τάξεις της αστυνομίας, του στρατού, των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ως υποκινητή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από