Έρχεται γιορτινό, ανοιξιάτικο και πολύχρωμο ! Το Vinyl Is Back έγινε θεσμός και γιορτάζει το10ο βινυλιο-τριήμερο του με όλες του τις δυνάμεις, γεμάτο εκπλήξεις και ζωντανή μουσικήτην Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» μεελεύθερη είσοδο!

Τα σημαντικότερα συγκροτήματα, οι καλύτεροι d.j.s, κληρώσεις και δώρα, πλειστηριασμοίσπάνιων δίσκων, εκθέση σπάνιων πόστερ, νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικέςεκπλήξεις,συμμετοχή γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιριών και ιδιωτών,χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και ένας πολύ ιδιαίτερος χώροςπου θα συζητηθεί και θα προσελκύσει τους νέους λάτρεις του βινυλίου, αλλά και τουςπαλιότερους που έχει να τους θυμίσει πολλά φτιαγμένος με πολύ μεράκι, συνθέτουν το 10οVinyl Is Back !

Το Vinyl Is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο στη χώρα, έκανε μόδα στην Ελλάδατους δίσκους, όπως τους αποκαλούσαμε τη χρυσή εποχή της μουσικής και υπόσχεται νασυνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ολική επανάκαμψη του βινυλίου !

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Μουσικό Πανόραμα

Το Vinyl Is Back γιορτάζει και υπόσχεται ένα μουσικό πανόραμα από ελληνικάσυγκροτήματα σε πολλά είδη μουσικής που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο τριήμερο.

Το Δισκοπωλείο !

Ο χώρος που είναι το αντικείμενο του πόθου κάθε φίλου του βινυλίου και της μουσικής !Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που όταν ανοίξεις την πόρτα του ζωντανεύει το παιδίμέσα σου ! Εκεί μπορείς να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, να ανακαλύψεις ! Εκεί που όλαμπορούν να συμβούν !

Το Vinyl Is Back κάνει το μεγάλο βήμα ! Vinyl Is Back Live Sessions!!

Εγκαινιάζουμε την τολμηρή αυτή ιδέα με το σχήμα που μας την ενέπνευσε. Το συγκρότημαπου έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα του στη ροκ μουσική και στις καρδιές σας, ταΥπόγεια Ρεύματα, παίζουν live και ηχογραφούν την σπάνια αυτή στιγμή

Empty Frame Live !

Οι Empty Frame ηχογραφούν σε βινύλιο και είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και καλοκουρδισμένες μπάντες της ελληνικής underground αγγλόφωνης σκηνής, έχονταςπροκαλέσει αίσθηση τόσο με τον πρωτοποριακό τους ήχο, όσο και με τις εκρηκτικές liveεμφανίσεις τους οι οποίες είναι πάντα σημείο αναφοράς. Έχουν ακόμη εμφανιστεί στοπλευρό μεγάλων ονομάτων όπως Woven Hand και Sivert Hoyem. Έχουν κυκλοφορήσει 2albums και 2 soundtracks.

Lefteris Christofis Live !

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης της Benedetto Guitars Artist/Jazz Educator, πρωτοπόροςjazz fusion μουσικός στην Ελλάδα, κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής, μετά το“Nous Icons” (Blue Note Records), μόλις κυκλοφόρησε το 4ο προσωπικό του άλμπουμ«ManΤis», σε μια solo performance ειδικά σχεδιασμένη για το Vinyl Is Back!

Συλλεκτικό Live !

Ο πολυσχιδής και εξελίξιμος μουσικός Άκης Περδίκης (e.x. Nicky Skopelitis, The Impatients,Sky Saxon, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μουσικές Ταξιαρχίες, Annabouboula , Ηρακλής καιΛερναία Ύδρα κ.α.) με το συγκρότημά του, παρουσιάζει τη νέα σόλο δουλειά του «NoLetters Arrive» και άλλα τραγούδια από τη δισκογραφία του, σε μια σπάνια live συναυλίατου !

VHS Live !

Το 6μελές συγκρότημα που ζωντανεύει τα 80ς και 90ς με ιδιαίτερη αυθεντικότητα στήνει τοδικό του πάρτι στο Vinyl Is Back και υπόσχεται ένα χαρούμενο ταξίδι στο χρόνο !

Πλειστηριασμοί δίσκων και διαδικτυακά

Τους πιο σπάνιους και αξιολογημένους δίσκους των εκθετών θα διεκδικήσουν οι vinylmaniacs σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Αυτοκινήτων, αλλά και διαδικτυακά!

D.J.s Sets

Οι καλύτεροι d.j.s θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου επιλέγονταςτις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας μόνο βινύλια στα decks του Vinyl isBack!

Info:

Χώρος : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου : Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος

όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»

Είσοδος : Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας :

Παρασκευή 17 Μαρτίου : 5 μ.μ. – 9 μ.μ.

Σάββατο 18 Μαρτίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Κυριακή 19 Μαρτίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Πάρκινγκ : διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)