Ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Στίβεν Κόλμπερτ θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής Emmy του 2017, των βραβείων της αμερικανικής τηλεόρασης, ανέφεραν τη Δευτέρα οι διοργανωτές.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανός κωμικός θα παρουσιάσει την ετήσια τελετή, η οποία θα πραγματοποιεί τον Σεπτέμβριο στο Λος Αντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Ο 52χρονος Κόλμπερτ είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής του CBS «Late Show» και έχει τιμηθεί με βραβείο Emmy για τις σατιρικές εκπομπές «The Colbert Report» και «The Daily Show».

«Ανυπομονούμε να τιμήσουμε τους καλύτερους της τηλεόρασης, ενώ θα διασκεδάζουμε το κοινό με τη δημιουργική ενέργεια και το αιχμηρό χιούμορ του Στίβεν Κόλμπερτ», ανέφερε στην ανακοίνωση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των ζωντανών μεταδόσεων στο CBS, Τζακ Σούσμαν.

Ο Κόλμπερτ σχολίασε ότι η τελετή απονομής των Emmy του 2017 θα συγκεντρώσει «το μεγαλύτερο κοινό που έχει παρευρεθεί ποτέ σε τελετή των Emmy, τελεία και παύλα».

Με αυτόν τον τρόπο σατίρισε τη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ που ισχυρίστηκε ότι η τελετή ορκωμοσίας της Παρασκευής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο πλήθος στην ιστορία των τελετών ορκωμοσίας αμερικανών προέδρων.