Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που προκάλεσε κατά την προεκλογική περίοδο την οργή των Δημοκρατικών με την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, εισέπραξε την… αγκαλιά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη δεξίωση που παρατέθηκε στο Μπλε Δωμάτιο του Λευκού Οίκου την Κυριακή για να τιμηθούν αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και της ασφάλειας.

Ο Τραμπ είδε τον Κόμεϊ μεταξύ των παρισταμένων και τον κάλεσε κοντά του. Μόλις ο διευθυντής του FBI τον προσέγγισε, εκείνος του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε.

«Είναι πλέον διασημότερος από εμένα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος χαμογελώντας.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ έστειλε επιστολή στο αμερικανικό Κογκρέσο λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας ότι ανοίγει ξανά τον φάκελο σχετικά με το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που χρησιμοποιούσε η Χίλαρι Κλίντον ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2009 και 2012.

Ωστόσο, μία εβδομάδα αργότερα ο διευθυντής του FBI ανακοίνωσε ότι από την έρευνα δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν την άσκηση δίωξης σε βάρος της Κλίντον. Η ζημιά ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο είχε ήδη γίνει.

Μετά τις εκλογές, η υποψήφια των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον Κόμεϊ για την ήττα της, υποστηρίζοντας ενώπιον χορηγών της εκστρατείας της ότι ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τις ανακοινώσεις του διευθυντή του FBI για να της επιτεθεί.