Εικοσιεπτά άτομα σκοτώθηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή της Βραζιλίας το Σάββατο, επιδεινώνοντας το χάος ενός συστήματος που μετρά περίπου 140 νεκρούς κρατούμενους σε μάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών από την αρχή του χρόνου.

Τα μέλη συμμορίας ναρκωτικών πυροδότησαν τα επεισόδια όταν εισέβαλλαν σε τμήμα της φυλακής Αλκασουίς όπου κρατούνταν αντίπαλοί τους, είπαν αξιωματούχοι της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στην πόλη Νατάλ.

Η αστυνομία περικύκλωσε τη φυλακή από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά περίμενε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής για να εισβάλλει ύστερα από αναφορές ότι οι κρατούμενοι είχαν οπλιστεί και κυκλοφορούσαν έξω από τα κελιά τους.

Οπως και με επεισόδια σε άλλες φυλακές της χώρας νωρίτερα φέτος, σχεδόν όλα τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί, ενώ μερικά είχαν καεί εν μέρει, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους έξι κρατούμενους που ξεκίνησαν τα επεισόδια και είναι πιθανόν να τους μεταφέρει σε ομοσπονδιακές φυλακές, πρόσθεσε.

Οι συγκρούσεις οφείλονται σε αντίπαλες ομάδες κρατουμένων για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης.