Το ταξίδι του μπασκετικού Αρη ώς τον 42ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας υπήρξε τόσο έντονο όσο και η συναισθηματική φόρτιση του Δημήτρη Πρίφτη, τη στιγμή που αφιέρωνε τη δραματική πρόκριση (77-76) επί της ΑΕΚ στον τιμ μάνατζερ της ομάδας Βασίλη Βουρτζούμη, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για να ξεπεράσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Και ήταν γεμάτη φουρτούνες αυτή η πορεία, αν θυμηθεί κανείς τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ο Αρης από το ξεκίνημα της σεζόν. Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, σημείο αναφοράς απετέλεσε ο σοβαρός τραυματισμός του Γεωργιανού Βίκτορ Σανικίντζε, που άλλαξε ριζικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας οδηγώντας στην απόκτηση παικτών με διαφορετική νοοτροπία (όπως του αμιγώς επιθετικού Ντραγκίτσεβιτς) και μειώνοντας δραματικά τη δημιουργικότητα των Κιτρίνων.

Ακολούθησαν και άλλοι τραυματισμοί (Καββαδάς, Τσαϊρέλης), ενώ ο Αμερικανός Ντέβιν Μαρμπλ αποχώρησε επικαλούμενος καθυστερήσεις πληρωμών, αλλά για καλή τύχη του Αρη αντικαταστάθηκε από τον οπλισμένο με κίνητρο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βασικός ψηλός της ομάδας Ερικ Μπάκνερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον νοκ άουτ ημιτελικό με την ΑΕΚ γνωρίζοντας ότι είχε ήδη συμφωνηθεί να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Μπουγιουκτσεκμετζέ. Το ζήτημα είναι αν και ποιος θα τον διαδεχθεί, υπό την έννοια ότι μόνο ως αστείο πρέπει να εκληφθεί το σενάριο προώθησης του νεαρού και άπειρου Βασίλη Χρηστίδη, εφόσον μιλάμε για μια ομάδα με υψηλούς στόχους στις εγχώριες διοργανώσεις και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, σημαντικό μερίδιο επιτυχίας (ως προς την πρόκριση στον τελικό) δικαιούται ο κόουτς Πρίφτης, ο οποίος παίζοντας τον ρόλο του πυροσβέστη έσβησε τη φωτιά που είχε ανάψει η εντός έδρας ήττα (σκορ 62-66, στις 22 Οκτωβρίου 2016) από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, όταν η διοίκηση Λάσκαρη ήθελε να διώξει τους τρεις από τους τέσσερις Αμερικανούς. Ο Πρίφτης έσωσε τους παίκτες (Μπάκνερ, Τζένκινς, Μαρμπλ), αξίωσε περισσότερο χρόνο για βελτίωση και παρά το γεγονός ότι το μπάσκετ που έχει παίξει ο Αρης δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο της περυσινής ομάδας, έφτασε στην πρόκριση επί της Ενωσης. Από την οποία, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ανήκει ποσοστό στους 5.500 οπαδούς του Αρη που έσπρωξαν την ομάδα τους στο «Nick Galis Hall», ενώ η πρόσφατη 20άρα (81-61) της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ξύπνησε τον εγωισμό του Αυτοκράτορα.