Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων. Οι Πράσινοι επικράτησαν 3-0 του Κισσαμικού στη Λεωφόρο και απλώς περιμένουν τη ρεβάνς στην Κρήτη σε δύο εβδομάδες, προκειμένου να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το Τριφύλλι, που παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα απόντων των Ζέκα, Μολέντο, Κουρμπέλη, Κουτρουμπή, Οδ. Βλαχοδήμου, Χουλτ, Εμποκού, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Ιβανόφ (ακόμη και του εξαφανισμένου Ιμπάρμπο), πανηγύρισε έπειτα από μήνες μια νίκη με καθαρό σκορ, δίχως άγχος και πίεση. Μολονότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προβλημάτισε και αποδοκιμάστηκε στο πρώτο ημίχρονο, διότι όχι μόνο δεν πέτυχε γκολ για όγδοο σερί εντός έδρας ματς, αλλά απείλησε ελάχιστα ένα σύνολο που αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία, στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο βελτιώθηκε σημαντικά, έγινε ελκυστική και κυρίως αποτελεσματική. Στο 49′ ο Μπεργκ και στο 74′ ο Λέτο σκοράρισαν με κεφαλιά, ενώ ο Αργεντινός διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 3-0.

Πέραν της δεδομένης πρόκρισης, κέρδος για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσαν η θαυμάσια παρουσία τού μέχρι πρότινος ξεχασμένου (από τον Αντρέα Στραματσόνι) Παν. Βλαχοδήμου, ο οποίος είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ, του 18χρονου στόπερ Ευαγγέλου που ήταν αλάνθαστος στο ντεμπούτο του, του δεξιού μπακ Μαρινάκη ο οποίος ήταν καλός σε ρόλο αμυντικού μέσου, αλλά και του 19χρονου Χατζηγιοβάννη που λίγο έλειψε να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ στη δεύτερη παρουσία του με το Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουχούμης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Λουντ, Μπουμάλ (59′ Λέτο), Παν. Βλαχοδήμος, Βιγιαφάνες (76′ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ (79′ Ρινάλντι).

Κισσαμικός: Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Τσοντάκης, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρτίνεθ (77′ Σταθάκης), Κίκε (63′ Μάντζης), Ποκόνγκ (72′ Θέος), Μίλιτς.