Ηταν μια από τις πέντε νεαρές γυναίκες που επελέγησαν ανάμεσα σε περίπου 800 οι οποίες είχαν κάνει αίτηση για μια θέση παρουσιάστριας στο Εθνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (μετέπειτα ΕΡΤ), στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Εμβληματική φιγούρα της ελληνικής τηλεόρασης και από τα ιστορικά στελέχη της κρατικής, η Κέλλυ Σακάκου πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από προβλήματα υγείας –πριν από περίπου δύο μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση ισχίου –τα οποία την είχαν καθηλώσει στο κρεβάτι. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ηταν αριστούχος της Ευαγγελικής Σχολής και ήθελε να συνεχίσει σπουδές στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με αφορμή μια σχολική παράσταση της «Αντιγόνης», στην οποία οι δάσκαλοί της της έδωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία της άρεσε τόσο πολύ ώστε οι καθηγητές τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Από εκείνη την παρότρυνση βρέθηκε στη Δραματική Σχολή Κατσέλη. Αποφοίτησε, αλλά και πάλι άλλαξε πορεία. Με την πίεση της μητέρας της δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό της ΥΕΝΕΔ/ΕΙΡΤ για τηλεπαρουσιάστριες.

Φτάνοντας στα γραφεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στον οδό Ρηγίλλης, ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε να την αφήσει να κάνει αίτηση και –όπως είχε πει η ίδια στο παρελθόν –εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα σημείωνε την ημερομηνία της προηγούμενης ημέρας. Με αυτό τον τρόπο ήταν η τελευταία αίτηση που κατατέθηκε και η Κέλλυ Σακάκου έμελλε (με τη Μακώ Γεωργιάδου και τη Νάκυ Αγάθου στις δεκαετίες του 1970 και το 1980) να γίνει από τα «πρόσωπα» της κρατικής ΕΡΤ για τρεις δεκαετίες. Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο, στον χώρο της διαφήμισης και τον έντυπο Τύπο. Πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε στη μικρή οθόνη συμμετέχοντας σε πάνελ εκπομπής της μεσημεριανής ζώνης του Star. Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον αγαπημένο της σύζυγο Σπύρο Φασιανό.Η κηδεία της αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα από το νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Ώς χθες βράδυ δεν είχε γίνει γνωστή η ακριβής ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας και ταφής.