Αν η ελληνική τηλεόραση είναι ένας στίβος, τότε ο Γιώργος Λιάγκας είναι από εκείνους τους αθλητές που κατεβαίνουν συνειδητοποιημένα να δώσουν τον αγώνα τους ορμητικά. Μπαίνει στη μάχη της τηλεθέασης με όπλο το σοβαροφανές προφίλ που έχει χτίσει από τα χρόνια που έκανε πολιτικό ρεπορτάζ και ενίοτε χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τη στροφή που έκανε στην ψυχαγωγία την τελευταία δεκαετία. Με υψηλό το αίσθημα της επαγγελματικής επιβίωσης, δέχεται να δοκιμάζεται σε διαφορετικά προϊόντα, ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως στα μέτρα του.

Ετσι βρέθηκε φέτος να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινή του έκθεση στο γυαλί με την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Lucky room» και του μουσικού σόου «Rising star». Αν και πια έχει ρίξει τους τόνους σε σχέση με τα αιχμηρά σχόλια που εκτόξευε εναντίον οποιουδήποτε δεν συνάδει με τις προσωπικές του απόψεις όσο βρισκόταν στην πρωινή ζώνη του Αnt1, συνεχίζει να επιπλέει στον αφρό της σκανδαλοθηρικής θάλασσας και του θαμπού star system. Αιτία, το διαζύγιό του από τη Φαίη Σκορδά που επιβεβαίωσε με συνέντευξή του, έπειτα από μήνες φημών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η επιβλητική του παρουσία δεν ήταν πάντα τόσο έντονη. Γεννημένος στον Κολωνό στις 28 Μαΐου 1969, με καταγωγή από το Αργυροπούλι Τυρνάβου Λάρισας, είχε παιδικά χρόνια με σκιές.

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν επτά χρονών και μεγάλωσε με τον πατέρα του.

Στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς του ήταν συμμαθητής με την Ελένη Μενεγάκη και ήταν η ίδια περίοδος που άρχισε να τριβελίζει το μυαλό του η ιδέα να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν τα κατάφερε να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ετσι, τον επόμενο χρόνο βρέθηκε φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για να μην επιβαρύνει τον πατέρα του οικονομικά ενώ ακόμα σπούδαζε, μοίραζε φυλλάδια έξω από σχολεία, μετέφερε ταινίες από κινηματογράφο σε κινηματογράφο και έπαιζε πιάνο σε μπαρ στα Εξάρχεια. Ενας από τους τακτικούς θαμώνες του μαγαζιού ήταν ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, που τον γνώρισε το 1988 και του σύστησε ν’ ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Ακούγοντας τη συμβουλή του, έπιασε δουλειά στο New Channel την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Αν και άπειρος ακόμα δημοσιογράφος, καλείται να καλύψει τη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού και η τύχη του πρωτάρη τον βοήθησε να πάρει αποκλειστική μισάωρη συνέντευξη από τον υπόδικο επιχειρηματία.

Πατώντας πια γερά στα πόδια του, έχτισε τη ρεπορταζιακή του καριέρα περνώντας από τον ραδιοφωνικό σταθμό Planet, την εκπομπή «Ο δικός μας άνθρωπος» της ΕΡΤ και το μαγκαζίνο του Mega «Φρου Φρου». Επειτα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες να δει τον Σταμάτη Μαλέλη, τότε διευθυντή του Σκάι (και μετέπειτα του Alpha), κατάφερε να τον συναντήσει και να κλείσει τη συνεργασία του με τον σταθμό για κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Ακολουθώντας τον Μαλέλη ως μέντορά του, βρέθηκε στο Star για να παρουσιάσει το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με λάιφσταϊλ ειδήσεις, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του κοινού στην κουλτούρα της κλειδαρότρυπας και του τηλεσκουπιδιού. Συνεχίζοντας σε ρυθμούς αβάσταχτης ελαφρότητας, πέρασε στο Mega ως παρουσιαστής των τηλεπαιχνιδιών «Η εκδίκηση της ξανθιάς» και «50-50».

Στις εκλογές του 2007 δέχθηκε πρόταση να κατέβει ως υποψήφιος και από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά διαλέγοντας με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις βρίσκεται τελικά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λάρισας. Συγκέντρωσε μεν 22.500 σταυρούς, αλλά έμεινε έξω από τη Βουλή για 400 ψήφους. Επιστρέφοντας στη δημοσιογραφία όπου τα καταφέρνει καλύτερα, τέθηκε επικεφαλής των λάιφσταϊλ ενοτήτων της εφημερίδας «Real News», ενώ πήρε και εκπομπή στο ραδιόφωνο του ομίλου παρέα με την Ελεάνα Τρυφίδου, που διατηρεί ώς το 2014. Η καλή του σχέση με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετατράπηκε σε κουμπαριά στον γάμο του με τη Φαίη Σκορδά στις 20 Ιουνίου 2010. Ο έρωτάς τους φούντωσε πάνω σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, καλεσμένοι της εκπομπής της Μαρίας Σταματέρη.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, ως σύζυγοι πια, ανέλαβαν ως κεντρικά πρόσωπα το πρωινό πρόγραμμα του Mega, στήνοντας ουσιαστικά το πρότυπο των ζευγαριών παρουσιαστών, ενώ έπειτα πήραν μεταγραφή για τον Αnt1 με το ίδιο προϊόν. Αν και ο Λιάγκας γκρίνιαζε πως δεν θέλει άλλο πρωινό μετά την προσφορά του «Voice» για δύο σεζόν και τη νέα εκπομπή στον νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM με την Ευγενία Μανωλίδου, μια στάση πριν από τον Λάμψη FM που είναι τώρα.

Στο μεταξύ, η οικογένειά του έχει αυξηθεί με την έλευση στη ζωή τού γιου του Γιάννη τον Απρίλιο του 2011 και του Δημήτρη τον Μάιο του 2014.

Ωστόσο, η εικόνα της «αγίας οικογένειας» που επέμεναν οι Σκορδολιαγκαίοι, όπως τους είχαν βαφτίσει στην τηλεοπτική πιάτσα, να βγάζουν προς τα έξω σπάει για τα καλά.

Η αποχώρηση του Γιώργου από το πρωινό του Αnt1 το περσινό καλοκαίρι συνοδεύτηκε και από το επίσημο διαζύγιο του ζευγαριού πριν από λίγο καιρό, ανοίγοντας τον δρόμο στον εργένη πια Λιάγκα για νέες περιπέτειες.