Το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον ερχομό του νέου έτους υποδέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου Blue Star Δήλος και αντάλλαξε ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμά του, καθώς και τους επιβάτες που μετέφερε.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου και χαιρέτησε όλο το προσωπικό που εκτελούσε τη βάρδιά του.

Παράλληλα, μέσω ασυρμάτου, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό που κατά την αλλαγή του χρόνου βρισκόταν εν υπηρεσία, καθώς και με τα πληρώματα των Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης 050 και 070 του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν περιπολία στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και της Χίου αντίστοιχα.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη συνέχεια συνομίλησε και με τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων «ΜΑΡΑΝ ΓΚΑΣ ΔΕΛΦΟΙ» Νηολογίου Πειραιά 12204 και ‘«ΛΕΩΝΙΔΑΣ»’ Νηολογίου Άνδρου 608 που εκείνη την ώρα εκτελούσαν δρομολόγια στον Ινδικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής είχε υποδεχθεί τον ερχομό του νέου έτους στο Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.