Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ, ο οποίος εξέτινε από το 2011 ποινή κάθειρξης επτά ετών για βιασμούς, πέτυχε απόφαση για μείωση της ποινής του, που θα επιτρέψει την αποφυλάκισή του σε μία εβδομάδα.

Ο Μοσέ Κατσάβ κρίθηκε στο τέλος του 2010 ένοχος για βιασμούς δύο γυναικών συνεργατών του την εποχή που ήταν υπουργός Τουρισμού στη δεκαετία του ΄90, για σεξουαλική παρενόχληση, χρηματισμό μαρτύρων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Αναγκάσθηκε να παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2007 λόγω των κατηγοριών και φυλακίσθηκε τον Δεκέμβριο 2011.

Δεν αποδέχθηκε ποτέ την ενοχή του και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη για «παρανοήσεις» εκ μέρους νεαρών γυναικών χωρίς πείρα, αλλά όχι για βιασμούς.

Η αποφυλάκισή του συνοδεύεται από σειρά όρων: δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του τη νύχτα από τις 22.00 έως τις 06.00, δεν θα μπορεί να δίνει συνεντεύξεις επί διετία, δηλαδή για την υπόλοιπη περίοδο που θα περνούσε στη φυλακή, εάν δεν υπήρχε η απόφαση μείωσης της ποινής.

Η Ζέεβα Γκαλόν, ηγέτιδα του κόμματος Meretz, αλλά και άλλες βουλευτίνες του κόμματος της αριστερής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την απόφαση αποφυλάκισης.

«Στέλνει επικίνδυνο μήνυμα το οποίο λέει ότι μπορείς να επιτεθείς εναντίον γυναικών και να καταλήξεις πληρώνοντας το μικρότερο τίμημα, αν έχεις σχέσεις με υψηλά ιστάμενους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από