Οι σοβαροί τραυματισμοί στην Ευρωλίγκα εξελίσσονται σε επιδημία, ωστόσο μετά τη διάγνωση – σοκ που οδηγεί τον Ντάνιελ Χάκετ στο κατώφλι του χειρουργείου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να βιαστεί ώστε να καλύψει το κενό στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο 49χρονος κόουτς επικεντρώνει όλη την προσοχή του στις επικείμενες ευρωπαϊκές και εγχώριες αναμετρήσεις και όταν θα βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης θα ανάψει το πράσινο φως για την προσέγγισή του.

Ούτως ή άλλως, έχοντας τέσσερις αγώνες στην Ευρωλίγκα ώς το τέλος του έτους (απόψε στο Κάουνας, στις 20/12 με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, στις 22/12 με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία και στις 29/12 με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ), αλλά και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία την ερχόμενη Κυριακή, δεν υπάρχει χρόνος για ενδελεχές scouting. Με την υποσημείωση ότι η προσθήκη που θα γίνει πρέπει να ταιριάζει αγωνιστικά με τον Βασίλη Σπανούλη, ήτοι να θυσιάζει το εγώ του στον βωμό μιας συγκεκριμένης επιθετικής στρατηγικής που έχει ως βασικό μοχλό τού «pick and roll» τον «Kill Bill», η περίπτωση του πρώην Ερυθρόλευκου Τζαμόν Γκόρντον φαίνεται να ταιριάζει αρκετά στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Κατά την εξαετή θητεία του σε ομάδες της Ευρωλίγκας (Μαρούσι, Ολυμπιακός, Γαλατάσαραϊ, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα) ο 32χρονος γκαρντ έχει «γεμάτη» στατιστική, καταγράφοντας 8,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1,8 κλεψίματα κατά μέσον όρο. Γνωρίζει καλά τον Σπανούλη και τον Ολυμπιακό, έχει εξαιρετικές ικανότητες στην άμυνα, είναι παίκτης ομάδας και το σημαντικότερο; Εχει αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση, στην οποία είχε υποβληθεί στο μικρό δάχτυλο του χεριού του στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η λογική λέει ότι το όνομά του θα «παίξει» δυνατά τις επόμενες ημέρες.