Αν μη τι άλλο, επί των ημερών του Ζοζέ Μοράις η ΑΕΚ δείχνει να προοδεύει. Μπορεί να το κάνει με αργά βήματα, αλλά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και προόδου, αποδεικτικό της μεθοδικής δουλειάς του πορτογάλου προπονητή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Ούτως ή άλλως, το έργο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς παρέλαβε κάτι σαν καμένη γη από τον προκάτοχό του, Τιμούρ Κετσπάγια. Γι’ αυτό και η Ενωση άργησε πολύ να μπει στους ρυθμούς και στα «θέλω» τού άλλοτε συνεργάτη του Ζοζέ Μουρίνιο, κάνοντας τρεις σερί γκέλες στο πρωτάθλημα (ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-0, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0, ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-2). Είναι προφανές ωστόσο ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο, όπως φάνηκε στο 3-0 επί του Πλατανιά αλλά και στο 1-1 με την Κέρκυρα, απέναντι στην οποία οι Κιτρινόμαυροι είχαν εξαιρετική απόδοση. Κυρίως όμως στο προχθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ έδειξε να πλησιάζει πιο κοντά σε όσα ζητεί επιτακτικά ο Μοράις. Το 4-0 επί των Βοιωτών που αποτελεί την ευρύτερη φετινή νίκη της Ενωσης στη Σούπερ Λίγκα, προήλθε από γκολ του Σιμόες στο 28′, του Πέκχαρτ στο 50′, του Γαλανόπουλου στο 67′ και του Πατίτο στο 81′, ενώ είχε προηγηθεί (και έπαιξε καθοριστικό ρόλο) η αποβολή του γκολκίπερ Ναμάσκο μόλις στο 17′.

«Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του» δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συμπλήρωσε: «Συγχαίρω τους παίκτες για τη δουλειά που έκαναν και την ποιότητα που έβγαλαν στο γήπεδο». Ο 19χρονος Κώστας Γαλανόπουλος που προέρχεται από τις ακαδημίες των Κιτρινόμαυρων παραδέχθηκε ότι «ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι μου συμβαίνει. Ζω ένα όνειρο».

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80′ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αραβίδης (84′ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο, Πέκχαρτ (74′ Αλμέιδα).

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33′ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (19′ Μοσχονάς), Σίλβα (76′ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.