Οι πακιστανικές αρχές προσπαθούν την Πέμπτη να διευκρινίσουν τα αίτια της συντριβής ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε χθες σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 47 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος ATR-42 των Pakistan International Airlines (PIA), το οποίο εκτελούσε πτήση από την πόλη Τσιτράλ στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, χτύπησε σε έναν λόφο αργά το απόγευμα και συνετρίβη αμέσως.

«Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί», δήλωσε ο Ντάνιαλ Γκιλάνι εκπρόσωπος της PIA. «Η έρευνα συνεχίζεται, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής», πρόσθεσε.

Ένας αξιωματούχος που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το δεύτερο μαύρο κουτί.

«Έχουμε μια ομάδα με τρεις ερευνητές επί τόπου, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία. Η έρευνα ενδέχεται να κρατήσει ένα μήνα ή περισσότερο», εξήγησε ο Μουχάμαντ Ίρφαν Ελάχι υπουργός της κυβέρνησης αρμόδιος για την αεροπλοιΐα.

Όλοι οι 47 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε η PIA, αναθεωρώντας προς τα κάτω έναν προηγούμενο απολογισμό που έκανε λόγο για 48 νεκρούς. Μεταξύ αυτών είναι δύο Αυστριακοί και ένας Κινέζος.

Οι σοροί μεταφέρονται με ελικόπτερο στο Ισλαμαμπάντ όπου θα γίνει έλεγχος DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Εξάλλου η PIA επεσήμανε ότι θα δοθούν περίπου 500.000 ρουπίες (περίπου 4.400 ευρώ) σε κάθε οικογένεια που έχασε συγγενή της στην τραγωδία, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα της κηδείας. Αργότερα θα καταβληθεί και μια επιπλέον οικονομική βοήθεια, πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.