Μήνυση κατέθεσαν σε βάρος της πρωταγωνίστριας της τηλεοπτικής σειράς «Μοντέρνα Οικογένεια», της ηθοποιού Σοφίας Βεργκάρα, τα… δύο κατεψυγμένα έμβρυά της σε μια ασυνήθιστη προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης που διαρκεί ήδη τρία χρόνια και στην οποία έχει επιδοθεί ο πρώην αρραβωνιαστικός της, επιδιώκοντας να γεννηθούν τα έμβρυα.

Στα θηλυκά έμβρυα, τα οποία δημιουργήθηκαν όταν η Βεργκάρα ήταν αρραβωνιασμένη με τον επιχειρηματία Νικ Λόεμπ είχαν δοθεί τα ονόματα Εμα και Ιζαμπέλα και εμφανίζονται ως ενάγοντες στη μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Λουιζιάνα.

«Η Εμα και η Ιζαμπέλα ζητούν να παραδοθούν στον φυσικό τους πατέρα Λόεμπ, που προτίθεται και επιθυμεί να γεννηθούν» επισημαίνεται στο δικαστικό έγγραφο.

Ο Λόεμπ και η Βεργκάρα χώρισαν το 2014 αφού είχαν υποβληθεί σε θεραπεία γονιμότητας η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία, το 2013, των δύο εμβρύων. Εκτοτε ο Λόεμπ έχει προσφύγει σε δικαστήρια της Καλιφόρνια προκειμένου να του αναγνωριστεί το δικαίωμα τα έμβρυα να γεννηθούν και να αναλάβει την επιμέλεια των νεογνών.

Μετά τον χωρισμό της με τον επιχειρηματία, η 44χρονη Βεργκάρα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζο Μανγκανιέλο. Εκπρόσωποι της ηθοποιού δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει τις εξελίξεις, ωστόσο ο δικηγόρος της θεωρεί τη μήνυση διαφημιστικό κόλπο που δεν θα πετύχει.

Το trust της Εμα και της Ιζαμπέλα…

«Αυτός ο τελευταίος ελιγμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμη απόπειρα εκ μέρους του Λόεμπ να παραμείνει στο φως της δημοσιότητας με το να διατηρεί τους δεσμούς του με την κυρία Βεργκάρα» επισήμανε ο δικηγόρος Φρεντ Σίλμπερμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος τόνισε ότι η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Λουιζιάνα, ενώ σε μια εβδομάδα δικαστήριο στην Καλιφόρνια θα απορρίψει το αίτημα του Λόεμπ να πάρει τον έλεγχο των εμβρύων.

Η μήνυση στη Λουιζιάνα «πιστεύουμε ότι επίσης θα απορριφθεί» συμπλήρωσε ο συνήγορος της πρωταγωνίστριας, προσθέτοντας ότι «γενετικό υλικό δημιουργήθηκε βάσει γραπτής συμφωνίας που απαιτούσε «τα δύο μέρη να συναινέσουν εγγράφως στην προσπάθεια να υπάρξει εγκυμοσύνη».

Ο Λόεμπ δεν εμφανίζεται ως ο ενάγων στη μήνυση της Λουιζιάνα, την οποία κατέθεσε ο Τζέιμς Σαρμπονέτ, που περιγράφεται ως εντολοδόχος του trust της Εμα και της Ιζαμπέλα στη Λουιζιάνα.

Η Βεργκάρα ζει στην Καλιφόρνια και το κατεψυγμένα έμβρυα φυλάσσονται σε χώρο εντός της πολιτείας, ωστόσο στη μήνυση υποστηρίζεται ότι η Λουιζιάνα έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση καθώς σε αυτήν την πολιτεία χώρισαν ο Λόεμπ και η διάσημη πρωταγωνίστρια από την Κολομβία.