Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί σχεδιάζουν να καταθέσουν στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit, όπως ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει την απόφαση να περάσει από τους βουλευτές η έξοδος.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε το Σάββατο στο Sky News ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία στο όποιο νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Μόλις τεθεί το ζήτημα για το Άρθρο 50 θα προτείνουμε μία τροπολογία που θα αφορά τα θέματα που μόλις ανέφερα, την πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον» είπε ο ίδιος στο Sky News.

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενδεχομένως να αποφασίσει το νέο έτος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση από την ΕΕ έπειτα από έφεση που άσκησε σε προηγούμενη απόφαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από