Βρετανός, 38χρονών, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό, προς το παρόν αγωνίζεται να γλιτώσει από τους καρχαρίες, τις μέδουσες, τα σκουπίδια, τα παγωμένα νερά και από ένα παράξενο ψάρι που προσπάθησε να φωλιάσει στο αυτί του.

Ο πρώην αστυνομικός Μπεν Χούπερ ξεκίνησε για να καλύψει απόσταση 3.200 χιλιομέτρων ή 2.000 ναυτικών μιλίων, από τη Σενεγάλη μέχρι την Βραζιλία με σκοπό να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Οπως είπε, τον εμπνέουν οι μεγάλοι εξερευνητές.

Ομως από τις 13 Νοεμβρίου που ξεκίνησε, έχει κολυμπήσει μόλις 67 ναυτικά μίλια κάτι που σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό θα φτάσει στην Βραζιλία στις αρχές του 2018, πολλούς μήνες αργότερα απ' ό,τι ήλπιζε. Πρώην μέλος της αποστολής του είπε ότι το σκάφος υποστήριξης που τον συνοδεύει διαθέτει τρόφιμα μόνο για 140 ημέρες.

«Ναι, είναι πολύ δυσκολότερο απ' όσο πίστευα. Οι τσούχτρες με τσιμπούν καθημερινά και δύο φορές έχουμε δει καρχαρίες», ανέφερε ο Χούπερ στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας ότι δεν το βάζει κάτω.

Πριν από δέκα ημέρες αναγκάστηκε να σταματήσει το κολύμπι για να ζητήσει από τον γιατρό της αποστολής να βγάλει από το αυτί του ένα... ψάρι. Αρκετές φορές τον παρέσυραν μεγάλα κύματα ενώ στην πορεία έχει συναντήσει και κινητά «νησιά» από σκουπίδια.

Ο Χούπερ επιβεβαίωσε ότι δεύτερο σκάφος υποστήριξης, γεμάτο με ζυμαρικά και ρύζι, επέστρεψε στο Ντακάρ της Σενεγάλης και πλέον η ομάδα έχει περιορίσει σημαντικά τις μερίδες τροφίμων που λαμβάνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από