Το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απομάκρυνση του Ισπανού Βίκτορ Σάντσεθ, έφτασε πολύ κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού που εν τέλει επέλεξε τον Πορτογάλο Πάουλο Μπέντο, ενώ έχασε τη δουλειά του και από τον θιγόμενο Πανιώνιο όπου όμως άφησε εξαιρετικό έργο. Κάπως έτσι, ο πλέον ανερχόμενος έλληνας τεχνικός έμεινε άνεργος. Οχι για πολύ όμως καθώς ο Παναθηναϊκός έφτασε στο κατώφλι του μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τελευταίου διμήνου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι από χθες το βράδυ ο νέος προπονητής του Τριφυλλιού, καθώς έπειτα από πολύωρη συνάντηση έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο. Ο 48χρονος κόουτς που πριν από τον Πανιώνιο είχε προπονήσει τον ΑΠΟΕΛ, τη Λάρισα, τον Ηρακλή, την Ξάνθη, τον Πλατανιά και τον Εργοτέλη, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με την οποία διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής προ 20ετίας, όντας μέλος της αρμάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα που έφτασε μέχρι τους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ουζουνίδης υπέγραψε συμβόλαιο ενάμισι έτους, θα έχει στο πλευρό του τον έτερο παλαίμαχο των Πρασίνων Μπλένταρ Κόλα και τον γυμναστή Νίκο Γιάγκου και θα κάνει ντεμπούτο μεθαύριο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Προηγουμένως γράφτηκε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου (τουλάχιστον με την ιδιότητα του προπονητή). Αλλωστε το αβέβαιο μέλλον του Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε προκαθοριστεί από το βράδυ που το Τριφύλλι συνετρίβη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό (3-0). Τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο και επικυρώθηκε στο χθεσινό ραντεβού του Ιταλού με τον Αλαφούζο λίγο μετά την επιστροφή της ομάδας από το Ηράκλειο. Το παράδοξο είναι ότι ο Στραματσόνι θα παραμείνει στον ΠΑΟ υπό άλλη ιδιότητα που θα ανακοινωθεί εν καιρώ! «Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μια σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες οδήγησαν σε καταστάσεις έξω από τον δικό τους έλεγχο» ανέφερε η περίπλοκη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ομολογουμένως προκάλεσε μια σύγχυση στην αναφορά ότι «έπειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας». Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «ο πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 13 γνωστοποιεί την απόφασή της για αποχή από το μεθαυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο «σαν ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης για αυτά που συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα», ενώ καλεί όσους φιλάθλους βρεθούν στο γήπεδο «να ελέγξουν την οργή τους και να μην προβούν σε ακραίες κινήσεις που θα ζημιώσουν τους ίδιους και θα βάλουν σε επιπρόσθετο κίνδυνο το μέλλον της ομάδας».