Και δεύτερος μεταλλωρύχος βρέθηκε νεκρός μετά από σεισμό στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ενώ τουλάχιστον έξι ακόμα αγνοούνται, ανακοίνωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Η σεισμική δόνηση που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 21:09 τοπικής ώρας (22:09 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, βάθους μόνο 10 χλμ, γεγονός που επιδείνωσε την επίδρασή του στο ορυχείο, το οποίο ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

«Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.

Εργάτης υπέκυψε μετά την απομάκρυνσή του, με ακόμη εννέα συναδέλφους του, από το ορυχείο. Οι διασώστες βρήκαν επίσης τη σορό μεταλλωρύχου που έχασε τη ζωή του μέσα στο ορυχείο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιο βαριά, κυρίως στην σπονδυλική στήλη και το κεφάλι, νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, όπως μετέδωσε το RMF.