Ηταν η πρώτη νίκη (3-0 τον Πλατανιά) σε αγώνα πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μοράις σε ένα χρονικό σημείο που το χρειαζόταν τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ οι οποίες κόστισαν στην ποδοσφαιρική Ενωση την απόσταση από την κορυφή, η οποία τουλάχιστον «ψαλιδίστηκε» στο -7 μετά τη χθεσινή γκέλα του Ολυμπιακού. Ο κορυφαίος της συνάντησης (σκόρερ 2 τερμάτων και δημιουργός του τρίτου) Πέτρος Μάνταλος ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στους οπαδούς που απέχουν πλέον από τους εντός έδρας αγώνες των Κιτρινόμαυρων λέγοντας «η ΑΕΚ θα επιστρέψει ψηλά. Οποιος θέλει να το πιστέψει να είναι κοντά μας. Οποιος δεν θέλει να το πιστέψει ας κάτσει στο σπίτι ή όπου αλλού και να κοιτάει». Αποψη η οποία προκάλεσε διαφορετικά συναισθήματα καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που δυσφόρησαν στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, όπως επίσης και οι άλλοι που επικρότησαν τα λεγόμενά του. Πέρα από τη νίκη, η ΑΕΚ είδε με ικανοποίηση τον Βασίλη Μπάρκα να πραγματοποιεί εξαιρετικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ομάδας. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν αλάνθαστος, είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο 0-0 και πήρε κεφάλι στη μάχη για τη θέση του βασικού από τον Γιάννη Ανέστη. «Ηταν κάτι που περίμενα καιρό, δούλευα γι’ αυτό, η ΑΕΚ μου είχε δείξει ότι με εμπιστεύεται. Είχα έναν καλό τερματοφύλακα μπροστά μου, τώρα είναι στα δικά μου χέρια να κρατήσω τη θέση. Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε» τόνισε σχετικά ο Μπάρκας.

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (63′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ροντρίγκες (90′ Τσέλιος), Αλμέιδα (63′ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραβίδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80′ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67′ Μενδρινός), Ντεβέσα (68′ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης.