Το τέλος της (σπουδαίας) καριέρας του ανακοίνωσε ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο 36χρονος Αγγλος σταρ, αφού ολοκλήρωσε το πέρασμα του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το πρωτάθλημα της χώρας (MLS) με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσε πως αποχωρεί οριστικά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Τζέραρντ, που μετακόμισε στο Λος Αντζελες τον Ιανουάριο του 2015, προερχόμενος από τη Λίβερπουλ, αποφάσισε ν’ αποσυρθεί και ν’ αφοσιωθεί στην οικογένεια του, αλλά ίσως οι εξελίξεις να είναι διαφορετικές, καθώς η Λίβερπουλ τον θέλει στο τεχνικό επιτελείο της. Ο παλαίμαχος, πλέον, διεθνής μέσος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών και είχε 696 εμφανίσεις με τη φανέλα της, σημειώνοντας 182 τέρματα.

Ο Τζέραρντ με 114 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, τον Ιανουάριο του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με τους Γκάλαξι με συνολικές απολαβές πάνω από εννιά εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον έτσι έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (MLS).