Από τον προημιτελικό Κυπέλλου 2014 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιστρέψει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ αύριο (16/11, 20:00).

Στις 10 Οκτωβρίου 2014, ο Μπαρτζώκας είχε υποβάλλει παραίτηση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Η επιστροφή μου σε ένα μέρος όπου έχω πολλούς φίλους και εξαιρετικές αναμνήσεις είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμένα. Πρέπει όμως να είμαι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στη νίκη, δεν πρέπει να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό από αυτό. Δεν παίζω εγώ απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά η Μπαρτσελόνα,» δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τη Euroleague είπε σχετικά με τα όσα θέλει να δει από τους παίκτες του στο ΣΕΦ: «Περιμένω να δω την ίδια συμπεριφορά με το παιχνίδι απέναντι στη Μούρθια και κυρίως να εστιάσουμε στον προσεχή αντίπαλό μας, αφήνοντας κατά μέρους το παιχνίδι που έπεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δυνατός και απαιτητικός αντίπαλος, έχει παίκτες που διαθέτουν εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας και παρά τις απώλειες που έχουμε, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τον Ολυμπιακό που προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες (με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γαλατασαράι) είπε: «Είναι πάντοτε ένας δύσκολος αντίπαλος, ειδικά στην έδρα του. Είναι μια ομάδα φύσει επιθετική με πολύ ταλέντο. Δεν χρειάζεται να εστιάζουμε μόνο στον Βασίλη (Σπανούλη), αφού όλοι οι παίκτες του είναι πολύ ποιοτικοί».

«Νοσοκομείο» είναι πάντως η Μπαρτσελόνα, με τον Έλληνα τεχνικό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Εκτός είναι ο Ισπανός διεθνής φόργουορντ, Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι στον αγώνα με τη Μακάμπι (εκτός για 4 εβδομάδες).

Ο Τζάστιν Ντόελμαν υπέστη διάστρεμμα, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αν και ήταν στη δωδεκάδα στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Σε χειρουργική επέμβαση στον Αχίλλειο τένοντα υποβλήθηκε ο Παού Ρίμπας μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (θα μείνει εκτός για 9 μήνες).

«Είναι πρόβλημα για εμάς… όχι μόνο είχαμε μόνο μια μέρα προετοιμασίας, αλλά αντιμετωπίζουμε και πολλές απουσίες. Ετοιμάσαμε λίγα πράγματα για το παιχνίδι με τη Μούρθια, κι από εκεί και πέρα κοιτάξαμε κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό. Έτσι όμως πρέπει να γίνει η δουλειά, πρέπει να παίζουμε δυνατά μέχρι τέλους, παλεύοντας.

Ειδικά τώρα που δεν έχουμε όλο το ρόστερ στη διάθεσή μας,» παραδέχτηκε ο Έλληνας τεχνικός των «μπλαουγκράνα» που θα περιμένει πολλά από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Στράτο Περπέρογλου, τον Τζόι Ντόρσεϊ που επίσης φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, αλλά και από τον πρώην παίκτη του Άρη, Αλέξανδρο Βεζένκοφ.