Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδίκασε απόλυτα και κατηγορηματικά το ατυχές περιστατικό με την ανάρτηση πανό εθνικιστικού περιεχομένου στη αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ενώ επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο απέστειλε και προς την Ομοσπονδία της βαλκανικής χώρας.

Η ΕΠΟ εξέφρασε τη λύπη της για το συμβάν, υπογραμμίζοντας ότι εκτός των άλλων πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι και την ελληνική φιλοξενία, επισήμανε ότι τέτοιες πράξεις «περιθωριακών μειονοτήτων» δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της χώρας μας και ζήτησε συγγνώμη από την Π.Ο. της Βοσνίας και το λαό της.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη μεγάλη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη, την οποία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη, εκ μέρους των ελάχιστων εκείνων που συμμετείχαν στη μισαλλόδοξη αυτή ενέργεια, από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας αυτής».