Με γκολ του ΜακΛίν (47′), η Ιρλανδία νίκησε 1-0 στη Βιέννη την Αυστρία σε αγώνα του 4ου ομίλου, της προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.

O Γκάρεθ Μπέιλ έβαλε στο 30′ την Ουαλία σε θέση «οδηγού» στο σκορ, όμως, η Σερβία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (ο άσος του Ολυμπιακού έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς), έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Κάρντιφ, χάρη στο γκολ του Αλεκσάντρ Μίτροβιτς στο 85′.Στο άλλο ματς του ομίλου, Γεωργία-Μολδαβία 1-1.

Με δύο γκολ του Μπρόζοβιτς (15′ και 90′), η Κροατία νίκησε στο Ζάγκρεμπ την Ισλανδία 2-0, σε αγώνα για τον 9ο όμιλο. Σε άλλα ματς: Τουρκία-Κόσοβο 2-0, Ουκρανία-Φινλανδία 1-0.

Στον 7ο όμιλο: Ισπανία και Ιταλία έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι σε ΠΓΔΜ και Λίχτενσταϊν αντίστοιχα (4-0).Μάλιστα, οι Ιταλοί έσπασαν ένα… μυθικό ρεκόρ που αγνοούσαν σε 106 χρόνια ιστορίας, αφού έκλεισαν το 45λεπτο πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα. Ποτέ μέχρι πρότινος στα 106 χρόνια ιστορίας τους, οι «ατζούρι» δεν είχαν «πάει» στην… ανάπαυλα του ημιχρόνου με αβαντάζ τεσσάρων τερμάτων. Στο άλλο ματς:Αλβανία-Ισραήλ 0-3.