Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, άφησε ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών. «Θα δούμε εάν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, προέβλεπαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.

Οι αλλαγές αυτές είναι πιθανόν να μην εφαρμοστούν φέτος λόγω πίεσης χρόνου.

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, οι αλλαγές πρόκειται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Στο τραπέζι βρίσκεται η καλύτερη στόχευση της κατανομής του επιδόματος, προκειμένου ακόμη και εντός του ίδιου νομού να ευνοούνται όσοι το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες.

«Στον βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής των επικείμενων από 1η Ιανουαρίου 2017 αυξήσεων στον ΕΦΚ των καπνικών, αίτημα που τίθεται από φορείς της αγοράς, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Τόνιζαν, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση, σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα να μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.