«Οι οργανισμοί που έχουν το μεγαλύτερο “βάθος” στα ρόστερ, το πιο φιλικό πρόγραμμα ταξιδιών, αλλά και εθνικές λίγκες που δεν έχουν υψηλό δείκτη ανταγωνισμού θα είναι εκείνοι που θα διαγράψουν καλύτερη πορεία στην Ευρωλίγκα. Φυσικά, τα χρήματα θα παίξουν και εδώ έναν μεγάλο ρόλο, δεδομένου ότι οι πιο πλούσιες ομάδες είναι και αυτές που μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους ποιοτικούς παίκτες» κατέθεσε την άποψή του για τη νέα Ευρωλίγκα στο Euroleague Greece ο παλαίμαχος Κροάτης Εμίλιο Κόβατσιτς, που εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος διεθνούς σκάουτινγκ στους Φίνιξ Σανς.

«Προπονήσεις» στην Α1, ζόρικα στην Ευρωλίγκα

Υπό αυτό το πρίσμα, το μονοπώλιο στην ελληνική Α1 ευνοεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και κάθε φορά που υπάρχει η υποψία κούρασης το πρόγραμμα του ΕΣΑΚΕ τροποποιείται για να τους βολεύει –και αυτό επιβεβαιώθηκε με το ματς Αρη – Ολυμπιακού που μετατέθηκε για τη Δευτέρα, παρότι σήμερα ο Αρης έχει δύσκολο ευρωπαϊκό ματς. Οι εποχές, όμως, έχουν αλλάξει και οι «αιώνιοι» υστερούν σε βασικούς τομείς έναντι των ευρωπαϊκών μεγαθήριων. Δεν διαθέτουν τα ρόστερ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν έχουν και δικά τους τσάρτερ! Θα καταφέρουν να φτάσουν στο φάιναλ φορ με την τεχνογνωσία τους και το ισχυρό μπασκετικό DNA;

Το αυτομαστίγωμα και το μυθικό ρεκόρ του Στεφ

Με την αυτοπεποίθηση που διαθέτει ο Στεφ Κέρι, κάποια στιγμή θα κατέρριπτε το ρεκόρ στα τρίποντα. Απέναντι στους Πέλικανς ευστόχησε σε 13 (σε 17 προσπάθειες), αλλά αυτό που δεν έγινε ευρέως γνωστό είναι το «αυτομαστίγωμά» του στις τελευταίες προπονήσεις. Στο αμέσως προηγούμενο ματς με τους Λέικερς, ο ηγέτης των Γουόριος είχε μηδέν στα δέκα και απάντησε γράφοντας Ιστορία! Το απίστευτο είναι ότι επισκίασε το σπουδαίο επίτευγμα του συμπαίκτη του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σκόραρε τουλάχιστον 20 πόντους για 71ο σερί παιχνίδι της κανονικής περιόδου, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ!